Un expert de la Harvard dezvăluie ce îi împiedică pe oameni să aibă succes

Toată lumea își dorește să aibă succes, dar ce îi împiedică pe oameni să-l obțină? Să fie teama de eșec sau lipsa unui scop precis? Un profesor de la Harvard oferă răspunsul! 

image

După studii îndelungate, Luana Marques, profesor de psihologie la Harvard Medical School, a aflat principala cauză care îi împiedică pe oameni să aibă succes. Potrivit expertului, anxietatea, disconfortul și schimbarea nu sunt principalii dușmani ai succesului, ci modul în care oamenii reacționează la ele.

Ce îi împiedică pe oameni să aibă succes

Poate că ai toate abilitățile necesare, ești organizat, ai obiective clare, iar mediul te ajută, dar ce te face, totuși, să nu reușești? 

Citește și: Te consideri o persoană introvertită? Află care poate fi jobul ideal pentru tine 

Potrivit expertului în psihologie, Luana Marques, ceea ce îi împiedică pe oameni să își atingă obiectivele este evitarea psihologică, un concept care aduce liniște imediată, dar și consecințe pe termen lung, scrie „CNBC”

Cum se manifestă? 

Retragerea este primul semn al evitării psihologie. Spre exemplu, s-ar putea să simți să te retragi dintr-un proiect, care implică vorbirea în public, și astfel să renunți la o oportunitate majoră de avansare în carieră. Pentru a-ți schimba gândirea, este necesar să identifici calitățile care te ajută să faci față cu brio situației. Dovezile reale te vor ajuta să îți schimbi mentalitatea. 

Poate ești interesat și de acest articol : Motivele pentru care unii oameni nu reușesc niciodată să fie punctuali 

Totodată, evitarea psihologică se manifestă și prin reacție, nu doar prin retragere. Spre exemplu, dacă îți este teamă să îți schimbi locul de muncă, deși ai primit o ofertă mai bună, vei căuta păreri care se potrivesc cu punctul tău de vedere, iar astfel vei renunța la oportunitate.

În schimb, este necesar să faci o pauză și să îți identifici nevoile reale. Nu uita că, pentru a trăi o viață împlinită, este necesar să faci față provocărilor și temerilor! O relație toxică sau un loc de muncă, care te obosește mental și fizic, nu îți va aduce beneficii pe termen lung. Identifică ceea ce contează cu adevărat pentu tine și fă un pas mic în fiecare zi pentru a-ți atinge obiectivele! 

Sursă foto: Shutterstock