Alimente necesare pentru o dietă echilibrată

1 72354 original jpg jpeg

De multe ori nu dăm importanţă faptului că trebuie să avem o dietă zilnică echilibrată. De aceea, sunt tot mai multe cazuri de femei care suferă de deficit de fier, dar şi de vitamina D.

„Este foarte important să se menţină un echilibru dietetic pentru femei,deoarece organismul trece prin multe modificări,nu numai în timpul sarcinii şi a menopauzei,dar,şi în fiecare lună în timpul ciclului”,a spus nutriţionistul Sandha Gugnani.Aşadar,nutriţia trebuie să includă consumul de alimente bogate în substanţe nutritive,cum sunt cerealele integrale,lactatele,alimentele bogate în acizi graşi omega 3,pe care-i putem lua din peşte şi fructe de mare.

Iată ce alimente nu trebuie să lipsească din dieta zilnică:

 

Usturoiul

Este bogat în vitamina B6 şi C,magneziu şi seleniu. Ajută la reglarea tensiunii arteriale,reduce nivelul colesterolului,are proprietăţi antioxidante care previne dezvoltarea cancerului şi îmbătrânirea prematură a pielii. În plus,este benefic pentru sistemul osos şi împiedică dezvoltarea osteoporozei.

Ghimbirul

Reduce durerile şi inflamaţiile,previne şi tratează răceala şi gripa,dar şi diabetul în mod natural. Promovează sănătatea inimii,şi în plus,previne dezvoltarea de cancer de colon.

Brânza dulce

Este cea care ne oferă doza zilnică de calciu şi vitamina D pentru organism. Ajută la întărirea oaselor şi a dinţilor. Menţine tensiunea arterială sub control,păstrează sistemul digestiv sănătos şi scade nivelul colesterolului din sânge.

Portocala

Este bogată în vitamina C,stimulează sistemul imunitar,previne îmbătrânirea pielii,cancerul,protejează ochii şi este bogată în fibre care ajută la menţinerea sub control a diabetului.

Seminţele de in

Sunt o sursă de fibre şi acţionează ca un laxativ. Uleiul de seminţe de in este o sursă de acizi graşi omega 3,fiind benefici pentru menţinerea sub control a colesterolui. Sunt bogate în magneziu şi,prin urmare,sunt benefice pentru sănătatea oaselor şi a sistemului nervos. Se spune că ajută la prevenirea cancerului de sân.

Sfecla roşie

Este una dintre legumele cele mai bogate în antioxidanţi,care ajută la scăderea hipertensiunii arteriale şi menţine sub control colesterolul. Sfecla roşie conţine acid folic,fier,zinc,magneziu,potasiu,vitamina C,fibre şi carbohidraţi. În plus,ne ajută să slăbim.

Cartofii dulci

Sunt o sursă de fibre,fiind benefici pentru sănătatea sistemului digestiv. Conţin beta-caroten,vitamina C şi E,dar au şi proprietăţi antioxidante.

Spanacul

Este un aliment scăzut în calorii şi bogat în vitamine,minerale,fitonutrienţi şi antioxidanţi. Este benefic pentru sănătatea inimii,dar sunt şi o sursă de vitamina A,care ne protejează de dezvoltarea de boli de ochi.

Credit foto:www.timesofindia.indiatimes.com



Recente

shutterstock 1742654276 jpg
cuplu face calcule 2229856785 jpg
clickpentrufemei ro (19) jpg
Semne ca iti neglijezi sanatatea mintala  Sursa foto shutterstock 2200959479 jpg
shutterstock 1292534521 jpg
shutterstock 551342416 jpg
shutterstock 1010662003 jpg
shutterstock 2077653295 jpg
Taci pentru a evita conflictele  Sursa foto shutterstock 2253955075 jpg
Esti o persoana toxica fara sa stii  Sursa foto shutterstock 1389422705 jpg
Minciuni, obsesie și iluzia fericirii în cartea „Roșu murdar” png
shutterstock 373552009 jpg
shutterstock 2004352769 jpg
shutterstock 2349783369 jpg
shutterstock 2165936661 jpg
Test de personalitate  Esti diplomat sau direct  Sursa foto shutterstock 620872658 jpg
shutterstock 1823248277 jpg
Pierderea timpului are efecte benefice  Sursa foto shutterstock 1829531144 jpg
Ce inseamna acceptarea unui pahar cu apa la interviul de angajare  Sursa foto shutterstock 36868639 jpg
shutterstock 2471109131 jpg