Alimente necesare pentru o dietă echilibrată

1 72354 original jpg jpeg

De multe ori nu dăm importanţă faptului că trebuie să avem o dietă zilnică echilibrată. De aceea, sunt tot mai multe cazuri de femei care suferă de deficit de fier, dar şi de vitamina D.

„Este foarte important să se menţină un echilibru dietetic pentru femei,deoarece organismul trece prin multe modificări,nu numai în timpul sarcinii şi a menopauzei,dar,şi în fiecare lună în timpul ciclului”,a spus nutriţionistul Sandha Gugnani.Aşadar,nutriţia trebuie să includă consumul de alimente bogate în substanţe nutritive,cum sunt cerealele integrale,lactatele,alimentele bogate în acizi graşi omega 3,pe care-i putem lua din peşte şi fructe de mare.

Iată ce alimente nu trebuie să lipsească din dieta zilnică:

 

Usturoiul

Este bogat în vitamina B6 şi C,magneziu şi seleniu. Ajută la reglarea tensiunii arteriale,reduce nivelul colesterolului,are proprietăţi antioxidante care previne dezvoltarea cancerului şi îmbătrânirea prematură a pielii. În plus,este benefic pentru sistemul osos şi împiedică dezvoltarea osteoporozei.

Ghimbirul

Reduce durerile şi inflamaţiile,previne şi tratează răceala şi gripa,dar şi diabetul în mod natural. Promovează sănătatea inimii,şi în plus,previne dezvoltarea de cancer de colon.

Brânza dulce

Este cea care ne oferă doza zilnică de calciu şi vitamina D pentru organism. Ajută la întărirea oaselor şi a dinţilor. Menţine tensiunea arterială sub control,păstrează sistemul digestiv sănătos şi scade nivelul colesterolului din sânge.

Portocala

Este bogată în vitamina C,stimulează sistemul imunitar,previne îmbătrânirea pielii,cancerul,protejează ochii şi este bogată în fibre care ajută la menţinerea sub control a diabetului.

Seminţele de in

Sunt o sursă de fibre şi acţionează ca un laxativ. Uleiul de seminţe de in este o sursă de acizi graşi omega 3,fiind benefici pentru menţinerea sub control a colesterolui. Sunt bogate în magneziu şi,prin urmare,sunt benefice pentru sănătatea oaselor şi a sistemului nervos. Se spune că ajută la prevenirea cancerului de sân.

Sfecla roşie

Este una dintre legumele cele mai bogate în antioxidanţi,care ajută la scăderea hipertensiunii arteriale şi menţine sub control colesterolul. Sfecla roşie conţine acid folic,fier,zinc,magneziu,potasiu,vitamina C,fibre şi carbohidraţi. În plus,ne ajută să slăbim.

Cartofii dulci

Sunt o sursă de fibre,fiind benefici pentru sănătatea sistemului digestiv. Conţin beta-caroten,vitamina C şi E,dar au şi proprietăţi antioxidante.

Spanacul

Este un aliment scăzut în calorii şi bogat în vitamine,minerale,fitonutrienţi şi antioxidanţi. Este benefic pentru sănătatea inimii,dar sunt şi o sursă de vitamina A,care ne protejează de dezvoltarea de boli de ochi.

Credit foto:www.timesofindia.indiatimes.com



Recente

Sfanta Mucenita Ecaterina  Sursa foto shutterstock 1649715868 jpg
shutterstock 2395327839 jpg
Ce profesie ti se potriveste in functie de modul in care iti incrucisezi bratele  Sursa foto shutterstock 2462734087 jpg
Gaselnita care te ajuta sa alegi un filtru de ulei singura fara ajutor masculin (1) jpg
Ce trebuie sa stii despre Lasata secului  Sursa foto shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 1458528509 jpg
shutterstock 2530319391 jpg
shutterstock 690061417 jpg
Sfintii Mihail si Gavriil  Sursa foto Doxologia jpg
shutterstock 1703969782 jpg
Memoria iti joaca feste  Nu sari peste acest pas din rutina de dimineata  Sursa foto shutterstock 283065242 jpg
Iluzie optica  Ai o gandire rationala sau emotionala  Sursa foto mia yilin TikTok jpg
shutterstock 2445908607 jpg
Semne prin care corpul iti cere o pauza  Sursa foto shutterstock 2199052579 jpg
shutterstock 2427040417 jpg
shutterstock 1469273255 jpg
Test  Cat de empatic esti  Sursa foto shutterstock 304371794 jpg
shutterstock 2459079871 jpg
credit online rapid buget strategii financiare jpg
Secretele celor care isi pastreaza calmul  Sursa foto shutterstock 2249785429 jpg