Cât de nociv este consumul de zahăr

1 62128 original jpg jpeg

Zahărul nu se găseşte doar în dulciurile şi deserturile din comerţ, ci în aproape toate alimentele procesate, începând de la hotdog la sosurile pentru salate sau sucuri. Specialiştii avertizează că un consum regulat de produse bogate în zahăr te poate îmbolnăvi.

Creşte rsicul de a deveni obeză

Medicii spun că din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu această problemă de sănătate. Studii recente arată că producătorii de produse alimentare procesate elimină grăsimea şi adaugă foarte mult zahăr,pe post de înlocuitor. Când este consumat prea mult zahăr,organismul îl converteşte în grăsime şi îl stochează printr-un proces cunoscut sub numele de lipogeneză. Astfel,rişti să devii obeză.

Te poţi îmbolnăvi de diabet de tipul II

Asociaţia Americană de Cardiologie recomandă ca aportul zilnic de zahăr să nu depăşească mai mult de 100 de calorii pe zi (aproximativ 6 linguriţe) pentru femei şi 150 de calorii pe zi (aproximativ 9 linguriţe) pentru bărbaţi. Medicii avertizează că sunt mulţi oameni care nu ştiu că au diabet zaharatsau pre-diabet.

Şi copiii pot fi afectaţi de consumul mare de zahăr

Există o serie de studii care dovedesc că zahărul adăugat (în toate formele sale) poate da dependenţă. Mai mult,studii recente dovedesc că zahăruleste la fel de captivant sau mai captivant decât drogurile. Ce e mai rău este faptul că mulţi copii au început să prezinte simptome ale diabetului zaharat de tip II într-un ritm alarmant. Acum 50 de ani,copii cu diabet zaharat de tip II erau o raritate.

Ce poţi să faci

Cel mai bun lucru pe care îl poţi face este să reduci acest ingredient din alimentaţie şi să eviţi să cumperi produse procesate din comerţ,pentru că pot să aibă zahăr adaăugat. Zahărul se mai poate ascunde şi sub denumirea de sucroză,maltoză,dextroză,galactoză,glucoză / fructoză,suc de fructe concentrat şi sirop de porumb bogat în fructoză. Supraconsumul poate duce la diabet,obezitate,boli de inimă.