Ce trebuie să conţină un mic-dejun săţios

1 78072 original jpg jpeg

Este bine cunoscut faptul că micul dejun este cea mai importantă masă din zi, deoarece reduce riscul de obezitate şi diabet de tip II. Dar, ca să te bucuri de toate beneficiile, nu poţi mânca chiar tot ce vrei. Trebuie să acorzi atenţie alimentelor consumate zilnic!

Micul dejun trebuie să fie echilibrat nutritiv, deoarece el ţine sub control nivelul de zahăr din sânge şi stabilizează pofta de mâncare pentru restul zilei. În plus, alimentaţia este importantă pentru energie; totodată, ea trebuie să fie sursă de proteine, grăsimi sănătoase, fibre şi carbohidraţi.

Toate aceste substanţe nutritive pot fi luate din ouă, iaurt grecesc, pâine din cereale integrale, fulgi de ovăz, quinoa, fructe şi legume, unt de migdale, avocado. Organismul asimilează astfel doza zilnică necesară de acizi graşi esenţiali, fibre şi carbohidraţi complecşi, care oferă o senzaţie de saţietate pentru o perioadă mai lungă.

Cele mai sănătoase opţiuni de mic-dejun pentru care poţi opta sunt:Fulgi de ovăz lăsaţi la înmuiat peste noapte

Mănâncă fulgi de ovăz cu iaurt pentru doza necesară de fibre şi proteine.

Sandviş

Pune pe o felie de pâine din cereale integrale pastă de avocado şi o felie de roşie. Poţi mânca alături şi un ou fiert.

Fulgi de ovăz

Pune-ţi peste trei linguri de iaurt două linguri de fulgi de ovăz, fructe sau nuci. Această reţetă este perfectă pentru micul deun.

Omletă cu legume

Prepară-ţi o omletă din două ouă, peste care adaugi nişte legume feliate şi brânză rasă. Bea şi un smoothie de banană sau alte fructe.