Cele mai bogate surse de antioxidanţi

1 76765 original jpg jpeg

Potrivit studiilor, este important să includem în dieta zilnică alimente care sunt sursă bogată de antioxidanţi. Aceste substanţe nutritive sunt foarte importante pentru starea generală de sănătate, deoarece ele pot preveni diferite boli în timp ce încetinesc procesul de îmbătrânire.

Antioxidanţii care se găsesc în anumite fructe şi legume combat daunele provocate de radicalii liberi, care pot creşte riscul de apariţie a bolilor. Corpul produce natural oxidanţi care luptă împotriva bacteriilor şi virusurilor, dar ei nu sunt suficienţi. Este nevoie de suplimentarea lor prin consumul de alimente care sunt sursă de antioxidanţi.

Iată ce beneficii au antioxidanţii pentru organism:

-    Antioxidanţii protejează pielea de daunele produse de razale UV;

-    Antioxidanţii întăresc sistemul imunitar;

-    Antioxidanţii previn afecţiunile sistemului ocular, nervos, cardiovascular, etc;

Printre alimentele care sunt sursă importantă de antioxidanţi se numără şi:

Afinele

Afinele conţin o cantitate mare de antioxidanţi, vitamine şi minerale. Toate aceste substanţe nutritive protejează organismul de diferite afecţiuni, printre care boli degenerative, cancer, colesterol ridicat, etc. În plus, au efect antiîmbătrânire.

Ciocolata neagră

Acest tip de ciocolată este cea mai mare sursă de antioxidanţi precum flavonoide şi polifenoli, care sunt foarte buni pentru inimă. Studiile arată că cea mai bună ciocolată este cea care are 70% cacao. În plus, este recomandat să se mănânce în cantităţi moderate, deoarece are multe calorii.

Strugurele roşu

Se spune despre antioxidanţii prezenţi în strugurul roşu că au capacitatea de a ne proteja de cancer şi afecţiuni cardiovasculare, dar şi că încetinesc procesul de îmbătrânire. Mănâncă zilnic un ciorchine de struguriroşu.

Fasolea

Boabele de fasole roşii sunt bogate în antioxidanţi şi proteine care stimulează sistemul muscular, nu au colesterol şi conţin foarte puţine grăsimi. Nu ezita să le incluzi în cât mai multe feluri de mâncare.

Nucile

Nuca este considerată cea mai sănătoasă gustare. În plus, este sursă bogată de antioxidanţi, mai exact polifenoli, nu conţin colesterol şi sodiu în cantităţi mari, putând fi mâncate în fiecare zi.

Broccoli

Antioxidanţi precum carotenoide, luteină, zeaxantină şi betacaroten sunt prezenţi în broccoli. Toate aceste subtanţe nutritive luptă împotriva cancerului. Este recomandat consumul zilnic de broccoli.

Credit foto: www.pcwallart.comRecente

psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
cristaloterapie jpg
Somatizarea emotiilor jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg