Cele mai sănătoase brânzeturi pentru tine

1 81064 original jpg jpeg

Brânza este un produs lactat bogat în substanţe nutritive, în special proteine, calciu, vitaminele A şi C, ceea ce înseamnă că este foarte bună pentru oase şi dinţi. Pe piaţă sunt prezente foarte multe feluri de brânză, dar ele trebuie să fie de calitate pentru ca sănătatea să nu fie afectată. Iată care sunt cele mai bune brânzeturi pentru consumul zilnic:

Brânza maturată

Brânza maturată are un miros intens şi o aromă puternică. Cele mai populare din acest grup sunt: brânza gouda, brânza cedar, brânza de Edam, brânza Emmental, parmezanul. Brânza maturată este foarte bogată în grăsimi, lucru pentru care trebuie să ţii cont când o consumi.

Brânza proaspătă

Această grupă include: mozarella, feta, brânza de vaci. Brânza proaspătă trebuie mâncată într-un timp scurt de la cumpărare. În plus, se spune că brânzeturile care fac parte din acest grup sunt cele mai sănătoase.

Brânza albastră

Brânza albastră are un conţinut ridicat de mucegai, care-i dă o aromă intensă şi un miros înţepător. Are nevoie de un mediu umed, care favorizează proliferarea mucegaiului. Cele mai cunoscute tipuri de brânză albastră sunt: gorgonzola şi roquefort.

Brânza cremoasă

Această brânză are o textură cremoasă şi un conţinut mai mare de grăsimi, comparativ cu brânza proaspătă. Cele mai populare sunt: Philadelphia şi Camembert. Sunt folosite de obicei în deserturi cu brânză.

Cum alegi cea mai sănătoasă brânză:

Ar trebui să consumi brânza pe care doctorul ţi-o recomandă ca fiind cea mai sănătoasă pentru consumul zilnic, adică una care are un conţinut scăzut de grăsimi, calorii şi sare. În plus, trebuie aleasă cea care şi-a păstrat cantitatea de vitamine şi minerale, dar care a eliminat compuşii care sunt nocivi pentru sănătatea ta.

Brânzeturile cu o cantitate mare de calorii şi grăsimi sunt: parmezan, camembert şi brânza italiană provolone. În schimb, cele care au un conţinut scăzut de calorii sunt: brânza de vaci şi mozarella, care au şi un indice caloric scăzut.Recente

bnb@clikpentrufemei ro (1) jpg
Alege un desert preferat si afla cum esti perceput Sursa foto shutterstock 1013046382 jpg
O femeie care pleaca in concediu jpg
Culoarea preferata Sursa foto shutterstock 2360547709 jpg
cursuri functionari curs resurse umane jpg
Beneficiile extrasalariale si afacerile la inceput de drum de ce ai nevoie de ele jpg
Stima de sine jpg
Minimalimul emotional Sursa foto shutterstock 2409609473 jpg
psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
sezon estival jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg