De ce trebuie să renunţi la fumat

1 70491 original jpg jpeg

Dacă încă nu te-ai apucat sau tocmai ce eşti într-o mică „pauză”… rămâi aşa! Pe lângă pericolul cancerului de plămâni, de care toată lumea e conştientă, fumatul chiar nu este o îndeletnicire cu care să te lauzi. Iată ce şi cum!

Fumatulcreează dependenţăO să fim sinceri cu tine şi deşi există persoane care afirmă că „se pot lăsa în orice moment”,treaba stă un pic altfel,în realitate. Chiar dacă ţigările intră în categoria lucrurilor legale,dependenţa de pe urma lor le situează lejer în ordinul drogurilor.  Nu te vor deranja vizibil,nici fizic şi nici mental,ba chiar vei spune că ai nevoie de ele pentru a face faţă situaţiilor tensionate sau nervilor cumulaţi,însă,nici nu te poţi declara independentă,în ceea ce le priveşte.  

Fumătorii au,pe lângă cheltuielile lunare,şi o cheltuială zilnică,care deşi nu pare aşa mare,făcând un calcul simplu,contează destul de mult la sfârşitul lunii când tragi linie.

Ai văzut cum îţi miroase părul după ce ieşi dintr-o încăpere în care toată lumea fumează? Ai observat cum îţi miros hainele şi ce persistent poate fi fumul de ţigară? Ei bine,prin asta trec zilnic fumătorii înrăiţi,chiar dacă susţin că nu-i deranjează mai deloc. Îţi cumperi produse de îngrijire personală,ai hainele mereu curate şi ai cu tine,indiferent de loc şi momentul zilei,bomboane mentolate sau gumă de mestecat... Dar cu mirosul de ţigară ce faci...?

Nu este un mit! Fumând zi de zi vei observa în timp cum unghiile tale capătă o tentă gălbuie,destul de... urâtă. Problema este că nu scapi de acest detaliu aşa de uşor,poate doar dându-te cu ojă coloarată,care să acopere,însă dacă intenţionezi să fumezi mult timp de acum încolo,ia în calcul şi acest inconvenient vizual.

Citeşte şi:

Alimente sănătoase pentru plămâni

Lactatele previn obezitateaRecente

autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg
Proiect  jpg
parola jpg