De ce unii oameni se îngraşă foarte repede

1 77075 original jpg jpeg

Există oameni care mănâncă mult dar nu se îngraşă, în timp ce alţii adaugă kilograme chiar şi când alimentaţia lor este limitată. Sunt anumiţi factori care influenţează greutatea, dar iată care sunt adevăratele cauze din spatele acestor diferenţe de indici corporali.

Genetica

Genetica este una din cauzele acestei probleme, deoarece ereditatea determină câteva aspecte cruciale care afectează stilul de viaţa. Acest lucru este acum un fapt dovedit, deoarece experţii genomului uman au reuşit să separe gene care sunt responsabile de distribuţia şi acumularea de grăsimi. Gena FTO (asociată cu masa de grăsime şi obezitatea) se găseşte la 82% dintre bărbaţi, ceea ce înseamnă că au o tendinţă mai mare de a lua în greutate, oricât de puţin ar mânca.

Alimentaţia

În timp ce genetica este fundamentală, alimentaţia este la fel de importantă – ea determină pierderea şi creşterea în greutate. Este adevărat că unele dintre genele legate de îngrăşare provoacă o predispoziţie  pentru pofta de alimente nesănătoase. De aceea, este necesar să fii disciplinată şi să adopţi obiceiuri alimentare sănătoase care să îţi permită să previi efectele acesti gene. Începe să mănânci sănătos. Corpul îţi va mulţumi!

Sportul

Exerciţiile fizice sunt un alt factor cheie când vine vorba de menţinerea greutăţii. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că doar anumite activităţi te vor ajuta să îţi atingi scopul. În plus, fiecare persoană are nevoie de exerciţii diferite, pentru că ele nu oferă acelaşi rezultat la toată lumea. De asemenea, trebuie acordată atenţie alimentaţiei. S-ar putea ca în loc să slăbeşti, să te îngraşi.

Stresul şi lipsa somnului

Aceşti doi factori pot avea un impact direct asupra greutăţii, ei putând constitui un impediment în faţă numărului de kilograme. Adesea, stresul poate provoca mâncatul emoţional, alegând alimente nesănătoase deoarece ne plac mai mul şi ne fac să ne simţim mai bine în acele momente. Totuşi, astfel de ”scăpări” ar trebui evitate.

Modificarea florei intestinale

Potrivit mai multor studii, modificările florei intestinale sunt asociate cu boli ca obezitatea şi diabetul de tip 2. Compoziţia şi diversitatea florei intestinale sunt legate de creşterea în greutate, nu numai din cauza cantităţii de bacterii pierdute, ci şi din cauza bacteriilor care nu mai sunt produse. Acest lucru se poate întâmpla ca urmare a unei diete inadecvate sau a administrării excesive a antibioticelor. De ce? Schimbările care au loc în flora intestinală pot provoca creşterea cu 150 de calorii mai mult în fiecare zi, în ciuda faptului că mănânci aceeaşi cantitate.

Credit foto: www.sallysquires.com