Dependenţa de pastile: cauze şi efecte
Persoanele care iau pastile pentru o simplă durere de gât sau de cap pot căpăta dependenţă, potrivit unei cercetări recente.
Peste 50% dintre persoanele care iau analgezice sunt femei,ceea ce sugerează faptul că există un motiv pentru care acestea apelează la medicamente. " Una dintre explicaţiile unui astfel de comportament ar fi acela că femeile, spre deosebire de bărbaţi, iau în serios orice durere, oricât de mică ar fi, fapt pentru care merg la doctor cu scopul de a primi un tratament",potrivit cercetătorului Traci C. Green de la Universitatea Brown.
De asemenea,hormonii pot avea un impact asupra comportamentului femeilor. Nivelele crescute de estrogen pot declanşa nevoia unei femei de a consuma analgezice pentru combaterea durerilor.Analgezicele sunt recomandate pentru durerile moderate şi severe. Însă pentru durerile uşoare,este indicat să optezi mai întâi pentru remedii naturale şi doar în cazul în care nu dau rezultate,să recurgi la medicamente.
Medicamentele acţionează diferit,în funcţie de organismul fiecărei persoane. Pastilele pot avea efecte secundare,precum somnolenţă,constipaţie sau gândire neclară. Cu cât iei pastile pe o perioadă mai lungă de timp,cu atât organismul tău va căpăta rezistenţă la substanţele din compoziţia medicamentelor. După o anumită perioadă,unele persoane pot ajunge dependente din cauza faptului că trebuie să mărească doza pentru a obţine efectele dorite. Din păcate,majoritatea persoanelor dependente nu pot renunţa la pastile din propria iniţiativă.
Pentru a rezista tentaţiei de a lua medicamente chiar şi pentru cea mai mică durere,fiecare persoană trebuie să înveţe cum să trăiască fără pastile,să aibă o dietă echilibrată şi să opteze mai mult pentru remedii naturale şi terapii alternative.