Efectele nocive ale alimentelor procesate

1 69153 original jpg jpeg

Stilul de viaţă alert, lipsa timpului pentru a găti, plăcerea pentru alimentele industrializate şi ieftine, în detrimental măncării sănătoase, sunt motivele pentru care consumăm atât de multe alimente procesate.

Ce sunt alimentele procesate

Acestea cuprind alimentele realizate din produse rafinate care,prin prelucrare,îşi pierd conţinutul de fibre. Deci,totul,de la orezul alb până la făina rafinată,din care se fac biscuiţii,fursecurile şi prăjiturile sunt alimente procesate. În urma procesului de prelucrare alimentele îşi pierd substanţele nutritive,vitaminele şi mineralele. Nutriţioniştii spun că aditivii şi substanţele chimice care sunt adăugate în aceste alimente ne vor afecta sănătatea de-a lungul anilor.

Iată ce efecte nocive au alimentele procesate!

Cresc riscul obezităţii

Alimente prelucrate conţin foarte mult zahăr rafinat,sare,grăsimi saturate şi grăsimi trans. Toate acestea favorizează apariţia obezităţii. Din cauza lipsei de fibre din aceste alimente senzaţia de saţietate nu apare. Prin urmare,ai tendinţa de a consuma mai multe alimente procesate. În felul acesta te îngraşi. Din moment ce o mare parte din populaţie are un stil de viaţă sedentar,consumul de alimente procesate îi face pe oameni obezi.

Citeşte şi:

Cele mai periculoase substanţe din alimente

Ţine stresul sub control cu aceste alimente!

Favorizează apariţia diabetului zaharat

Lipsa fibrelor din produsele alimentare procesate afectează nivelul de zahăr din sânge. Mulţi oameni cred că dacă mănâncă o cantitate mică de junk food la un moment dat nu le va face mult rău. Dar,specialiştii contrazic această concepţie afirmând că alimentele procesate favorizează apariţia diabetului zaharat.

Te îmbolnăvesc de inimă

Grăsimile saturate şi grăsimi trans care se găsesc în alimentele procesate contribuie la creşterea trigliceridelor şi a colesterolului „rău“ (LDL). De fiecare dată când creşte nivelul de zahăr din sânge,poate să apară inflamaţia cronică. Aceasta determină lipirea colesterolului rău de pereţii arterelor,blocând fluxul sangvin de la nivelul inimii şi favorizând apariţia atacului de cord.

Duc la instalarea constipaţiei

Aportul zilnic recomandat de fibre ar trebui să fie în jur de 25-30 g. Acestea permit deplasarea uşoară a alimentelor digerate prin colon. Fără fibre,digestia este afectată. Poţi să suferi de probleme gastro-intestinale,cum sunt constipaţia,balonarea,aciditatea,indigestia şi sindromul de colon iritabil.Recente