Kiwi – fructul perfect pentru slăbit
Acesta este un fruct mic, cunoscut pentru culorile sale, maro pe exterior şi verde pe interior. Se numeşte kiwi pentru că este asemănător cu pasărea cu acelaşi nume, care este foarte populară în Oceania.
Beneficiile secrete ale fructului kiwi:Bogat în antioxidanţi şi vitamina C
Acestea sunt cele două elemente nutritive principale ale fructului kiwi. Are mai multă vitamina C decât portocala şi lămâia,fiind aproape dublă. Guavele şi coacăzele sunt singurele fructe care au cea mai mică cantitate din această vitamină. O felie de kiwi are mai mult de 80 % din necesarul zilnic de vitamina C. Este recomandat să fie consumat dimineaţa la micul dejun.
Printre proprietăţile acestei vitamine sunt consolidarea vitaminei C,reducerea hipertensiunii arteriale şi a celulelor canceroase,prevenirea răcelii şi a alergiilor. Vitamina C este un antioxidant puternic,având capacitate de a neutraliza radicalii liberi,de aceea este bine să consumăm kiwi,şi în plus,menţine celulele tinere şi corpul sănătos.
Mai multe beneficii ale acestui fruct: Reduce stresul şi starea de nervi
Kiwi este un fruct pentru timpurile moderne. Datorită cantităţii mari de vitamina C,poţi evita starea de nervozitate şi anxietate,fiind benefic pentru reducerea stresului. După ce-l mănânci o să te simţi mai calmă şi te vei putea concentra la problemele zilnice. Medicii recomandată consumarea de kiwi înainte de a te duce la interviu sau la o întâlnire importantă,pentru a reduce tensiunea.
Reduce constipaţia
Este un fruct bogat în fibre solubile,ajutând digestia şi îmbunătăţind sistemul intestinal,motiv pentru care acesta previne constipaţia. Dacă este mâncat la micul dejun,este foarte benefic pentru digestie. Poate fi mâncat şi cu alte fructe,cu iaurt sau cereale dimineaţa. Ajută la stimularea mişcărilor intestinale.
Ne ajută să slăbim şi să reducem retenţia de apă
Acest fruct are un procent ridicat de apă şi o cantitate calorică medie,de aceea este benefic atunci când vrem să slăbim. În plus,nu are sodiu,ceea ce-l face perfect pentru slăbit şi retenţia de apă,în special pentru femeile însărcinate. Kiwi are efect diuretic,şi nu trebuie să lipsească din dieta celor care sunt obezi sau supraponderali. În plus,este benefic în cazuri de insuficienţă cardiacă sau hepatică.
Ajută procesul de digestie
Kiwi este foarte digestiv,evitând dezvoltarea de indigestie,gastrită şi gaze. În plus,ajută la luarea de proteine din produsele alimentare ingerate.
Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui
Deoarece conţine 6 acizi graşi şi vitamina E,kiwi lichefiază sângele,îmbunătăţind starea generală de sănătate a arterelor. Acest lucru previne formarea de cheaguri în vasele de sânge,accidentele vasculare cerebrale sau atacul de cord. În plus,ajută la menţinerea unui nivel normal al colesterolului în sânge.
Stimulează sistemul imunitar
Acest lucru înseamnă că ne ajută să ţinem la distanţă răcelile şi poate stimula sistemul de apărare datorită cantităţii mari de acid folic care se găseşte în kiwi,pe lângă vitamina C. Ambele substanţe nutritive permit producerea de mai multe celule albe şi roşii,precum şi anticorpi,care funcţionează ca un scut împotriva bolilor cauzate de virusuri.
Luptă împotriva anemiei
Acest lucru se datorează şi vitaminei C,care creşte absorbţia fierului din ceea ce mâncăm. Persoanele care au deficit de fier ar trebui să consume mai mult kiwi pentru a se recupera. Este un fruct delicios,a cărui aromă este o combinaţie între gustul de banană,căpşuni şi ananas.