La ce riscuri ne supunem atunci când consumăm carne de miel în exces

simeon stalpnicul png

Dacă tot se apropie Paştele, trebuie să ştiţi câteva lucruri despre carnea de miel. Cu proprietatea de a energiza organismul, carnea de miel este vedeta mesei festive de Paşte. Însă medicii ne avertizează să o consumăm cu măsură şi să fim atenţi de unde o cumpărăm.

Bogată în potasiu,carnea de miel este ideală pentru hipertensivi dacă au grijă să nu adauge prea multă sare la gătit. De asemenea,organele mielului,în special ficatul,constituie o sursă importantă de fier,zinc,calciu,acid folic şi vitamina E.

Să aibă 10 kg ca să nu ne intoxice purinele

Medicii sunt de părere că trebuie să evităm să cumpărăm miei cu greutate mai mică de 10 kg şi vârsta sub nouă săptămâni. De asemenea,există o serie de precauţii legate de prepare şi,nu în ultimul rând,de provenienţa şi conservarea cărnii. Conţinutul ridicat de colagen,bogat în oxipurine,face această carne dificil de digerat,fiind considerată chiar „toxică”,întrucât excesul acestora creează,din cauza hiperuricemiei,probleme pacienţilor cu gută,afecţiuni gastrointestinale şi hepatorenale.

Purinele sunt în cantitate redusă la mieii de 10-14 kg şi pot fi eliminate,în cazul preparării ciorbei,prin adăugarea cărnii doar în momentul fierberii. În plus,conţinutul lipidic crescut accentuează riscul aterogen la persoanele cu afecţiuni cardiovasculare,precum şi cel de colici biliare şi pancreatite. Conţinutul proteic crescut are rol alergogen,iar cel scăzut în fibre impune asocierea legumelor la preparare,pentru a preveni încetinirea tranzitului până la constipaţie. Recente

Ruj jpg
pisica furioasa shutterstock 1763149937 jpg
burnout jpeg
SPAM jpg
intalnire romantica jpg
Emoticoane jpg
inselat jpg
nevoia de control   volan   shutterstock 2011393733 jpg
Frica jpg
angajare   interviu   hr process gb5e304e4d 1280 png
Excentric jpg
Narcisist jpg
Top 6 greseli de management care duc angajatii mai aproape de burnout jpg
femeie cu catel jpg
OK Manastirea Humor 523823332 jpg
lider familie shutterstock 1256373445 jpg
echilibru jpg
Longevitate jpg
Fericire jpg
multe obiecte   colectionare compulsiva   shutterstock 1742622026 jpg