Mănâncă mai puţin ca să trăieşti mai mult
Oamenii mănâncă din ce în ce mai mult – dovada sunt cifrele alarmante privind cazurile de obezitate şi maladiile conexe. Studiile arată că, dacă mâncăm mai puţin, putem trăi mai mult şi mai sănătos.
Melatonina – hormonul antiîmbătrânire
Oamenii moderni mănâncă multşi repede-şi iau mult prea des gustări nesănătoase,care dau rapid o stare de bine,dar care erodează organismul pe termen lung. A mânca mai puţin duce la creşterea secreţiei de hormoni precum melatonina. Or,aceasta este un excelent ingredient antiîmbătrânire. În schimb,prea multă mâncare înseamnă mai puţină melatonină,ceea ce accelerează efectele îmbătrânirii şi ale menopauzei,ducând şi la probleme cardiovasculare şi hormonale,tulburări de somn,letargie.
Mai puţin şi mai bun
În 2001,oamenii de ştiinţă demonstrau că nivelul de melatonină poate fi „manipulat” prin scăderea aportului caloric. Cercetările arată că cei care consumă cu 30 % mai puţină mâncare,pe termen lung, prezintă un nivel mai bun de melatonină. Prin umare,a mânca mai puţin,pe termen lung,are efecte extrem de importante. A mânca mai puţin,şi cu precădere produse de calitate,trebuie să facă parte din obiceiurile alimentare ale oamenilor moderni. Asta ţine bolile la distanţă –iar tu vei avea un tonus de invidiat,în ciuda trecerii anilor.
Mănâncă mai lent
Ca să mănânci mai puţin,este important să mănânci şi mai lent. Mestecă bine,concentrează-te asupra farfuriei,nu sta cu ochii în ecranul unui televizor sau al unui calculator. Fii conştientă de ceea ce ingerezi,concentrează-te asupra aromelor. Şi opreşte-te înante de a simţi acea senzaţie dezagreabilă de prea plin.