Melodii pe care poţi învăţa
Tot mai mult a pătruns şi în sânul societăţii româneşti ideea învăţatului prin joacă, învăţatului pe tabletă şi învăţatului pe diverse melodii. Memorarea unor lucruri prin asociere cu imagini sau sunete nu este o practică nouă, aceasta a fost folosită de sute de ani.
Tot mai mult a pătruns şi în sânul societăţii româneşti ideea învăţatului prin joacă,învăţatului pe tabletă şi învăţatului pe diverse melodii. Memorarea unor lucruri prin asociere cu imagini sau sunete nu este o practică nouă,aceasta a fost folosită de sute de ani. Aşa cum anumite mirosuri,sunete sau imagini ne aduc în minte diferite amintiri,aşa se poate spune că unele melodii ajută la învăţat.
Melodii pe care poţi învăţa – există concentrare pe muzică?
Cu toate acestea,dacă întrebăm generaţiile dinaintea noastră,cele mai multe vor spune că nu au învăţat niciodată cu muzică sau alte lucruri care să distragă atenţia. Principalele stadii de dezvoltare a copilului într-un adult capabil sunt foarte importante de ştiut pentru toată lumea,pentru a decide dacă muzica poate aduce un plus de concentrare în momentul studiului.
Copilul,de la naştere la vârsta de patru ani învaţă să-şi planifice şi să-şi coordoneze mişcările,apoi să vorbească. În această perioadă,un rol de importanţă majoră îl au părinţii şi cei apropiaţi de copil,de la care acesta învaţă. Muzica este percepută ca distracţie.
Între 4 şi 7 ani copiii învaţă deja să îşi organizeze singuri comportamente,activităţi şi să înveţe să se concentreze asupra unor lucruri. Tot acum învaţă să ducă la bun sfârşit o acţiune şi să înţeleagă sentimentele celor din jur. Între 7 şi 12 ani copilul îşi formează modele,valori şi principii de viaţă,care vor avea un rol important în viaţa de adult. În această perioadă este,de asemenea,mare nevoie de părinţi şi oameni responsabili care să îi îndrume cum trebuie pe copii.
Începând cu vârsta de 12 ani se intră deja în perioada adolescenţei,când copilul trebuie încurajat să înţeleagă şi să participe la dezvoltarea minţii sale,imaginaţiei şi creativităţii. Învăţatul unui instrument în sine poate fi de mult mai mare ajutor pentru concentrarea sa de mai târziu,decât ascultarea muzicii în timpul învăţării.
Melodii pe care poţi învăţa – muzica ambientală dă o stare de bine,deci poţi învăţa fără probleme
Pentru adulţii care şi-au format deja un sistem de învăţare,dar care simt nevoia de a fi detaşaţi de zgomotele din jur,pe care le resimt mult mai bine decât o fac copiii,iată câteva dintre melodiile pe care poţi învăţa.
Melodiile care nu necesită ascultare atentă,cum sunt melodiile compozitorilor clasici,sunt printre cele mai eficiente,deoarece nu distrag atenţia. Puteţi să încercaţi melodii ambientale sau melodii ce reproduc sunete ale naturii,muzică instrumentală nu foarte complexă,precum pian sau vioară. Melodiile cu beaturi complexe,care se schimbă mereu nu sunt recomandate pentru învăţare,ele distrag atenţia. Melodiile cu versuri nu ar trebui puse în timpul învăţatului sau când ne concentrăm la ceva important,deoarece creierul nu poate sta atent şi la recunoaşterea versurilor şi la ceea ce se învaţă.