Mituri despre apa minerală

1 74490 original jpg jpeg

Că nutriţioniştii ne recomandă să bem 2 l de apă pe zi, o ştim cu toţii. Despre apa minerală circulă însă o mulţime de mituri – ce e adevărat şi ce nu?

Apa minerală este o apă potabilă provenită dintr-o sursă naturală sau obţinută prin foraj şi care, prin compoziţia ei chimică, are efecte benefice asupra sănătăţii. Trebuie să aibă o anumită origine, să nu fie supusă unor modificări artificiale, excepţie făcând adăugarea de dioxid de carbon, şi să se deosebească de apa de la robinet prin calităţile terapeutice certificate de specialişti. La modul general, termenul de „apă minerală“ descrie orice tip de apă carbogazoasă, îmbuteliată. Apa minerală fără efervescenţă este denumită, uzual, apă plată.

Nu face bine sistemului osos

Este o teorie complet greşită, pentru că acest tip de apă este foarte bogată în calciu şi magneziu. Şi, după cum ştii, aceste două minerale sunt extrem de preţioase pentru sănătatea oaselor, prevenind apariţia osteoporozei. Este benefică şi pentru buna funcţionare a muşchilor şi a aparatului cardiovascular.

Nu hidratează bine

Fals. Apa cu bule hidratează excelent, fiindcă păstrează un echilibru la nivelul electroliţilor – compuşii care, prin dizolvare, se disociază în ioni. Aceste particule încărcate electric-sodiu, potasiu, calciu şi magneziu-,contribuie la sănătatea ta. Cu ajutorul lor, apa se absoarbe mai bine în organism.

Nu ajută la digestie

Fals. Sulfaţii naturali din apa minerală le vin în ajutor ficatului şi pancreasului pentru a produce enzime care descompun alimentele în mod eficient.

E bună pentru oricine

Multă lume crede asta, însă nu este adevărat. Dacă suferi de gastrită sau ulcer, nu ar trebui să consumi apă minerală carbogazoasă în cantităţi mari,ci să optezi pentru apă plată. Gazul carbonic din apa minerală carbogazoasă duce la balonare şi creează disconfort abdominal. Apele minerale sunt bogate în sodiu nu sunt recomandate femeilor însărcinate.

Nu este bună pentru dantură

Nu e tocmai adevărat. Băută în cantităţi moderate,ajută la protejarea smalţului dinţilor,fiindcă este bogată în calciu. Trebuie evitate însă excesele, fiindcă acidul carbonic din apa minerală carbogazoasă atacă smalţul dinţilor. Nu ai însă această problemă dacă bei apă minerală plată.

Ştiai că...

...apa carbogazoasă are până la 4 ori mai mult calciu decât apa plată?

...prima apa acidulată a fost vândută în America, la Boston, în anul 1767?Recente

Interviu jpg
jobul viitorului jpg
Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg