Nu ai energie? Iată ce trebuie să faci

1 66513 original jpg jpeg

Majoritatea persoanelor care se simt lipsite de energie apelează la licoarea sfântă, cafeaua sau energizantele. Într-adevăr, cofeina este unul dintre cei mai vechi stimulenţi naturali folosiţi de om. Există însă momente când aceasta nu îşi poate face efectul asupra lipsei tale de energie şi te simţi fără vlagă.

De aceea, ar trebui să ţii cont de următoare trucuri care te vor ajuta să nu-ţi pierzi din energie.

Somn de calitate

În primul rând, lipsa de energie este cauzată de prea puţine ore de somn. Acest aspect nu trebuie ignorat sub nicio formă. Lipsa somnului nu afectează doar nivelul nostru de energie, ci şi creierul, sănătatea. Atunci când dormim puţin tindem să nu fim foarte receptivi la ceea ce se întâmplă în jurul nostru şi nu dăm randament. Începând chiar din seara asta, propune-ţi să dormi 9 ore pe noapte pentru a avea energia necesară pentru o zi întreagă.

Nivelul de zahăr din sânge echilibrat

Deşi alimentele bogate în carbohidraţi sunt cele mai accesibile produse pentru producerea de energie, consumul lor în exces poate avea efecte adverse asupra organismului nostru, cum ar fi poftă de dulce şi oboseală. Încearcă să incluzi în meniul tău carnea de peşte proaspăt, deoarece conţine grăsimi sănătoase,necesare menţinerii unui echilibrul stabil de zahăr din sângele tău şi a energiei.

Relaxează-te

Stresul poate avea un efect devastator asupra energiei tale. Oboseşti mai repede atunci când în viaţa ta se instaurează stresul. Acesta îţi afectează stilul de viaţă şi trebuie să iei măsuri pentru a-l exclude din activitatea ta zilnică. Pentru a reduce stresul poţi apela la acupunctură sau terapia cu masaj. De asemenea planta rhodiola rosea este cunoscută ca fiind un remediu anti-stres.Recente

Test de personalitate jpg
depresie, burnout jpg
Filme de groaza jpg
Persoana toxica dependenta de drama  Sursa foto shutterstock 641808046 jpg
Interviu jpg
jobul viitorului jpg
Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg