Nucile caju, gustarea sănătoasă din fiecare zi

1 77735 original jpg jpeg

Nucile caju sunt o sursă importantă de vitamine (B6, E şi K), minerale (cupru, fosfor, zinc, mangan şi seleniu), antioxidanţi, proteine, acid oleic, toate fiind esenţiale pentru buna funcţionare a organismului. Aceste nuci au foarte multe beneficii asupra sănătăţii.

Pe lângă beneficiile pe care le au asupra pielii şi părului, substanţele nutritive care se găsesc în nucile caju previn afecţiuni ale sistemului cardiovascular, nervos şi osos, reduc nivelul de colesterol rău din organism şi altele.

Iată care sunt beneficiile nucilor caju asupra sănătăţii!

Previn cancerul

Nucile caju conţin flavonoide – ele au capacitatea de a combate dezvoltarea celulelor cancerigene. Printre tipurile de cancer pe care le poţi preveni dacă începi să mănânci în fiecare zi nuci caju sunt: cancer de colon şi cancerul de prostată.

Îmbunătăţesc sănătatea inimii

Nucile caju nu conţin niciun fel de grăsime care să influenţeze funcţia inimii. În plus, antioxidanţii prezenţi în nucile caju previn afecţiunile cardiovasculare.

Îmbunătăţesc sănătatea sistemului osos

Mineralele prezente în nucile caju (calciu, magneziu, fosfor) îmbunătăţesc sănătatea sistemului osos, dar şi dezvoltarea lor sănătoasă.

Îmbunătăţesc sistemul nervos

Magneziul este cel care joacă un rol-cheie în menţinerea sănătăţii sistemului nervos. Magneziul este cel care se fixează în oase şi ajută la asimilarea mai uşoară a calciul din celulele sistemului osos.  

Stimulează pierderea în greutate

Da! Nucile caju favorizează procesul de pierdere în greutate. Nu conţine colesterol, iar proteinele sănătoase ajută la menţinerea sub control a greutăţii corporale. Mănâncă 100 de grame de nuci caju de două ori pe săptămână. Sunt perfecte pentru gustarea dintre mese.

Protejează ochii

Nucile caju conţin zeaxantină - un antioxidant important pentru vedere -, care este absorbită de ochi. În plus, are rolul de a proteja ochii de razele UV şi să prevină afecţiuni ca degenerescenţa maculară.

Previn diabetul

Datorită grăsimilor mononesaturate, nucile caju reduc nivelul ridicat de zahăr din sânge dar şi al trigliceridelor la oamenii care suferă de diabet. De asemenea, substanţele nutritive ajută la o mai bună absorbţie a glucozei în organism.

Protejează creierul

În urma consumului de nuci caju este îmbunătăţită funcţia creierului. Cuprul, care este un element necesar pentru îndeplinirea mai multor funcţii în organism, acţionează ca o enzimă asupra funcţiei cerebrale.



Recente

find the third cat jpg
shutterstock 1310620391 jpg
femeie care picteaza jpg
shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 2269877129 jpg
shutterstock 2377547251 jpg
roblox jpg
caine test iluzie jpg
shutterstock 1917555536 jpg
shutterstock 2409568293 jpg
shutterstock 1917189239 jpg
shutterstock 647849362 jpg
shutterstock 1095270347 jpg
shutterstock 1742654276 jpg
cuplu face calcule 2229856785 jpg
clickpentrufemei ro (19) jpg
Semne ca iti neglijezi sanatatea mintala  Sursa foto shutterstock 2200959479 jpg
shutterstock 1292534521 jpg
shutterstock 551342416 jpg
shutterstock 1010662003 jpg