Porumbul, leguma-vedetă a verii

1 82226 original jpg jpeg

Mâncat de obicei fiert sau copt în timpul verii, porumbul este o legumă foarte sănătoasă, având un conţinut scăzut de amidon. Mai mult, porumbul este sursă importantă de substanţe nutritive esenţiale, inclusiv magneziu, vitamina A, fier şi fosfor.

Dacă şi ţie îţi place şi obişnuieşti să îl mănânci de fiecare dată când ieşi în parc sau mergi la mare, iată ce beneficii are asupra sănătăţii.

Este bogat în fibre

Porumbul (tânăr) este sursă importantă de fibre. Consumul zilnic de fibre ajută la menţinerea sub control al nivelului de zahăr din sânge. Mai mult, fibrele sunt ideale pentru stimularea tranzitului intestinal şi îmbunătăţirea digestiei. Totodată, oferă o senzaţie de saţietate, deoarece durează mai mult până este digerat.

Conţine carbohidraţi slabi

Această legumă este foarte bună pentru persoanele care doresc să slăbească deoarece are un conţinut de grăsime neglijabil. În  plus, are un conţinut scăzut de amidon.

Stimulează digestia

Aşa cum am spus mai sus, porumbul este sursă bogată de fibre solubile şi insolubile, despre care ştim că joacă un rol esenţial în stimularea procesului de digestie.

Conţine diferite substanţe nutritive

Porumbul tânăr conţine mult mai multe substanţe nutritive decât cel ajuns la maturitate, fiind recomandat spre consum de cât mai multe persoane. Pe lângă faptul că sunt prezente fibre şi proteine, precum şi antioxidanţi vitali, doar o jumătate de cană de porumb oferă 4% din necesarul zilnic de vitamina A şi fie.

Este scăzut în calorii

Leguma care nu ar trebui să lipsească din dieta persoanelor care doresc să slăbească este porumbul, deoarece are un indice caloric foarte scăzut. 100 de grame de porumb au doar 26 de calorii.

Nu ezita să mănânci porumb fiert sau copt în această vară. Bucură-te de beneficiile pe care le are asupra sănătăţii.