Plăcintă cu porumb
Combinaţia de dovlecei cu porumb merge de minune în această plăcintă cu aluat foitaj. Încearc-o chiar astăzi!
Ai nevoie de
1 pachet aluat foitaj
125 g porumb
4 fire de praz
1 dovlecel
50 g smântână
2 ouă
3 linguri ulei
sare
piper
½ linguriţă sare grunjoasă
busuioc uscat
Cum se prepară
Încingi uleiul în tigaie şi căleşti prazul curăţat,spălat şi tocat. După ce a scăzut apa lăsată,îl dai deoparte şi-l laşi la răcorit.
Tai capetele la dovlecel şi-l razi,apoi îl storci. Îl amesteci cu prazul,adaugi ouălele bătute,smântâna,porumbul şi sare şi piper după gust.
Desfaci bucăţile de aluat,pui pe fiecare câte jumătate din umplutură şi nivelezi. Le rulezi şi le aşezi în tăvi tapetate,apoi le presari cu sare grunjoasă şi cu busuioc uscat. Ţii la cuptor până când se rumenesc.