Reţetă din bătrâni: la ce ajută ceaiul de porumb

1 66594 original jpg jpeg

Pănuşii se folosesc încă din bătrâni la tratarea mai multor probleme de sănătate. În compoziţia lor se găsesc uleiuri esenţiale, răşină naturală, compuşi alcaloizi, acid fosforic, potasiu şi magneziu. Cum te ajută toate aceste substanţe?

Pentru a beneficia de efectele pozitive ale acestor substanţe nutritive,se recomandă consumul de ceai preparat din pănuşi-se folosesc 2-3 foi care înfăşoară ştiutelete de porumb,se usucă bine,după care se toarnă peste o cană de apă fierbinte (nu fiartă). Compoziţia se acoperă şi se lasă la infuzat câteva minute.Se ia câte o lingură de ceai,neîndulcit,la 2-3 ore. Dacă nu îţi place gustul ceaiului,poţi adăuga puţină zeamă de lămâie. 

Care sunt beneficiile ceaiului de porumb

-Are un puternic efect diuretic,fără a avea alte alte efecte mai puţin plăcute asupra corpului. Dacă reţii lichide în exces,este indicat să consumi acest ceai în mod constant.

-Ajută la dizvolarea pietrelor de la rinichi şi la diminuarea crampelor cauzate de această problemă.

-Prin creşterea cantităţii de urină,se elimină şi excesul de fosfor din corp. Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul proteinelor. Aceste efecte sunt extrem de importante,dacă suferi de afecţiuni articulare. Astfel,durerile şi inflamaţiile articulare se reduc în mod considerabil.

-Consumul constant al ceaiului de porumb asigură buna funcţionare a ficatului,combate infecţiile urinare şi inflamaţiile vezicii urinare.

-Datorită proprietăţilor diuretice,ceaiul preparat din pănuşi joacă un rol important în procesul de slăbire,deoarece stimulează eliminarea rapidă a toxinelor din corp.