Sfaturi de la specialişti pentru o imunitate puternică

1 76731 original jpg jpeg

Haideţi să ne bucurăm de toamnă cu zâmbetul pe buze, să uităm de temperaturile reci, ploi şi să vedem frumuseţea anotimpului ca pe un dar al naturii, plin de zile cu sănătate şi bună dispoziţie.

Pentru că natura ne oferă mereu cele mai pretioase daruri pentru sănătate, Life Care îţi propune o selecţie de soluţii naturale pe bază de plante, ce te vor ajuta să ai o imunitate puternică tot sezonul rece.

Ştim că sezonul răcelilor şi gripei ne poate aduce o stare de disconfort o dată instalat virusul, de aceea este important să te gândeşti la pregătirea sistemului imunitar pentru a lupta împotriva acestor factori care ne influenţează starea de sănătate.

Există multe lucruri pe care le poţi face pentru a susţine capacitatea corpului de a preveni bolile şi pentru a te menţine cât mai energic şi mai sănătos posibil, de la consumul de fructe până la a te asigura că dormi suficient, faci sport cât mai des şi râzi cât mai mult.

Iată care sunt câteva dintre cele mai importante sfaturi pe care ni le recomandă specialiştii:

Echinaceea – cea mai bună prietenă a imunităţii

Echinaceea pare a fi răspunsului rezistenţei mai bune la frig şi la simptomele de gripă. Echinaceea joacă un rol important în consolidarea sistemului de apărare pentru lupta împotriva bacteriilor invadatoare. Studiile arată că persoanele care folosesc preparate ce conţin această planta au prezentat o rata a îmbolnăvirilor respiratorii mai scăzuta cu aproximativ 50% faţă de restul populaţiei. De asemenea, simptomele bolii au fost mai puţin severe, iar durata, mult diminuată, de 1 la 4 zile.

Plante naturale

Sistemul imunitar este apărarea numărul unu a corpului când vine vorba de lupta împotriva frigului şi a gripei. Mai mult, se estimează că 80% din sistemul imunitar se află în tractul digestiv, deci este vital să menţii sistemul digestiv sănătos când încerci să să te îmbolnăveşti.

O dietă bogată în ceaiuri va ajuta la fortificarea organismului. Plantele ca cimbrul şi feniculul au proprietăţi impresionante ca ameliorarea simptomelor în multe afecţiuni printre care bronşita acută, astmul, pneumonia, enterocolita şi multe altele.

De asemenea, alte acţiuni importante în combaterea afecţiunilor respiratorii le regăsim în cimbru, care este un bun  expectorant şi antitusiv, folosit cu succes în: bronşite, gripă, răceli, tuse convulsivă, laringită, traheită, stări febrile.

Vitamina C are două mari funcţii: întărirea imunităţii şi echilibrarea psihicului

Când vine vorba de lupta împotriva frigului şi a gripei, este esenţial să  adopţi o dietă bogată în vitamine. Corpul nu îşi poată sintetiza propria Vitamina C, tocmai de aceea trebuie aport din alimente sau din alte surse. Sensibilă la lumină, căldură şi vapori de apă, Vitamina C este necesară în formarea colagenului, o proteină ce dă tărie oaselor, cartilajelor, muşchilor şi vaselor de sânge, în timp ce contribuie la buna menţinere a capilarelor, oaselor şi dinţilor. 

Cosmetice şi produse de îngrijire personală, suplimente nutritive şi cosmetice terapeutice, precum şi produse destinate curăţeniei şi îngrijirii casei. Acestea pot fi achiziţionate atât de la partenerii Life Care® e, cât şi online, direct pe www.life-care.com.

Credit foto: www.pixabay.com