Spune mai des acest cuvânt și o să fii instant mai fericit!

Cuvintele au o putere extraordinară. Chiar şi unul singur ar putea să combată anxietatea cu efectele ei: bătăi de inimă accelerate, mușchi încordați, dificultăţi de respiraţie, gură uscată.

image

Dacă ai spune mai des un anumit cuvânt ai scăpa mai uşor de stres şi de anxietate. Se întâmplă adesea să te vezi copleşit de ele, pentru că nu există niciodată suficiente ore într-o zi pentru toate lucrurile pe care vrei să le faci. Devii anxios şi nemulţumit de tine.

Anxietatea e provocată de imposibilitatea de a-i refuza pe ceilalţi

Din frica de eşec, mulți sunt motivați să încerce mereu ceva nou sau să se angajeze în proiecte și activități diverse fără a avea puterea de a refuza pe cineva. A accepta orice activitate te poate face nefericit. De fapt, teama de a rata este tot un efect al anxietăţii.

Vezi şi: Anxietatea, „prietena de-o viaţă” a lui Ryan Reynolds. „Am atins adâncurile întunecate ale tulburării”

Dacă încerci să trăiești viața pentru că ți-e frică să nu pierzi, probabil că îți vei spori anxietatea şi nu te vei putea bucura de ceea ce-ţi place cu adevărat să faci. Eşti epuizat după o săptămână mai grea, dar nu poţi refuza un prieten care se aşteaptă să faci un tort pentru aniversarea lui, poate e mai bine să cauţi un înlocuitor decât să apari la petrecere, dar să fii morocănos şi să strici atmosfera.

Fii atent la primele semne de epuizare!

Anxietatea, depresia, insomnia, pierderea poftei de mâncare sau, din contră, creşterea apetitului mai ales pentru dulciuri, iritabilitatea – toate sunt semne că ai nevoie să-ţi încarci bateriile. Femeile sunt predispuse la epuizare, pentru că se simt obligate să lucreze pe mai multe planuri şi să reducă timpul de odihnă sau de relaxare.

Vezi şi: TikTok, depresia, anxietatea, printre cauzele ticurilor la adolescente. Multe au ajuns la medic în pandemie

Spune „Nu!” mai des!

Pentru a­-ţi îmbunătăți sănătatea mintală şi pentru a avea timp de refacere, obişnuieşte-te să anulezi sau să amâni anumite activităţi, cu atât mai mult cu cât  observi la tine semnele extenuării.

Nu este uşor să refuzi un prieten sau o rudă, dar cu cât o faci mai des, cu atât te vei simţi mai confortabil cu deciziile tale şi mai puțin anxios. Este un mod sănătos de a pune limite şi de a-ţi spori încrederea de sine, nu doar de a-ţi păstra sănătatea mintală.

FOTO: ShutterstockRecente

burnout jpeg
SPAM jpg
intalnire romantica jpg
Emoticoane jpg
inselat jpg
nevoia de control   volan   shutterstock 2011393733 jpg
Frica jpg
angajare   interviu   hr process gb5e304e4d 1280 png
Excentric jpg
Narcisist jpg
Top 6 greseli de management care duc angajatii mai aproape de burnout jpg
femeie cu catel jpg
OK Manastirea Humor 523823332 jpg
lider familie shutterstock 1256373445 jpg
echilibru jpg
Longevitate jpg
Fericire jpg
multe obiecte   colectionare compulsiva   shutterstock 1742622026 jpg
Frica jpg
cuplu film shutterstock 695805913 jpg