3 metode eficiente să previi atacurile de anxietate. Ce trebuie să faci imediat ce recunoşti simptomele?

1 78070 original jpg jpeg

Poţi să resimţi anxietatea nu doar la nivel mental, ci şi fizic. Te dezchilibrează fără să-ţi dai seama. Vezi cum s-o recunoşti pentru a fi gata s-o combaţi la timp în 3 paşi simpli!

Toată lumea se simte anxioasă din când în când, deşi unii sunt mai predispuşi la atacuri de anxietate severe decât alţii. Accelerarea bătăilor inimii sau un resimţirea unei dureri sau a unui ghem în zona stomacului sunt cele mai frecvente simptome. Uşoară sau severă, anxitatea este tulburătoare. Indiferent dacă ai ameţeli, greaţă sau un sentiment acut de nelinişte, îi poţi face faţă chiar şi în situaţia în care debutează brusc. A scăpa de emoţiile tale este mai uşor de spus decât de făcut, dar există o serie de metode dovedite ştiinţific care pot ajuta să ţii simptomele sub control. În cele ce urmează găseşti cele mai bune remedii pentru a calma instantaneu anxietatea, potrivit Express.co.uk care-l citează pe psihologul David Rosmarin, profesor la Şcoala Medicală Harvard.

Un prim pas pentru a scăpa de anxietatea sau măcar de a o reduce este să accepţi ceea ce simţi. Altfel, cu cât te vei lupta cu ea mai mult, cu atât mai anxios vei fi. „Când îţi faci griji că nu poţi să scapi de anxietate, îi semnalezi sistemului nervos că trebuie să fii şi mai îngrijorat, iar asta înrăutăţeşte anxietatea”, atrage atenţia David Rosmarin. Prin urmare, lasă aceste emoţii negative să se stingă singure şi vorbeşte despre ceea ce simţi cu o persoană apropiată.

Respiră profund

Cel mai simplu lucru de făcut în cazul unui atac de anxietate este să respiri. Aşa vei scăpa şi de ameţeli, greaţă. Tehnicile de respiraţie sunt eficiente, pentru că îţi concentrează atenţia asupra unui singur lucru pe care îl poţi controla fără probleme. Inspiră adânc cât timp numeri până la patru. Ţine-ţi respiraţia numărând până la patru, apoi expiră numărând iar până la patru. Repetă până când începi să te simţi mai bine.

Foloseşte presopunctura

O formă de medicină tradiţională chineză, presopunctura poate ameliora rapid simptomele de anxietate. Stimularea punctelor de presiune ale corpului ajută la eliberarea tensiunii fizice şi te calmează.  Punctul pe care îl poţi presa în caz de anxietate este situat între degetul mare şi arătător. Acest punct este cunoscut pentru reducerea stresului şi a intensităţii durerilor de cap. Pune presiune pe acest punct timp de aproximativ cinci secunde în timp ce respiri adânc.

Redirecţionează-ţi energia

Când ajungi să tremuri şi să fii extrem de nervos, canalizează-ţi acea energie către altceva cum ar fi exerciţiile fizice. Ridică-te, întinde-te, ieşi la o plimbare. Mişcarea regulată reduce hormonii de stres şi stimulează producţia de endorfine, aşa-numiţii hormoni ai fericirii, dar şi de serotonină care îţi îmbunătăţeşte starea de spirit şi se comportă ca un analgezic natural.