Top 10 greşeli pe care le facem atunci când gătim
În bucătărie, există anumite greşeli ale gătitului care pot influenţa gustul şi calitatea mâncării sau desertului. Vezi care este soluţia ca acele erori să nu se mai repete.
Nu toată lumea este un maestru bucătar. Este un lucru obişnuit să faci greşeli în bucătărie,dar acestea pot afecta gustul alimentelor folosite precum şi calitatea lor.
Iată care sunt cele mai comune greşeli pe care le facem atunci când gătim:
Este important să identificăm problemele în timpul preparării alimentelor şi apoi să căutăm soluţia. Va trebui să acordăm atenţie,răbdare şi prin practică o să ajungem să eliminăm aceste greşeli,iar reţeta va ieşi mai bine,iar mâncarea având un gust absolut delicios.
1. Nu este gustată mâncarea
Una dintre cele mai frecvente greşeli pe care le facem când gătim acasă este că nu gustăm. Acest mic detaliu este cel care face diferenţa dintre gustos şi mai puţin gustos. Mâncarea trebuie gustată în timpul diferitelor etape ale procesului pentru a ne asigura că are tot ce trebuie.
2. Nu este citită în întregime reţeta
Respectând reţeta o să facem cea mai delicioasă mâncare şi este modul în care-i redăm gustul şi aroma. Da,este adevărat că există momente în care suntem presate de timp şi nu mai ţinem cont de ceea ce scrie în reţetă,dar este esenţială pentru obţinerea aceluiaşi rezultat.
3. Nu este folosită cantitatea care trebuie
Reţetele au întotdeauna cantităţi de ingrediente pentru a şti cum să prepari mâncarea sau desertul. Aceste măsurători sunt esenţiale pentru produsul finit,asta dacă nu vrem să-i dăm alte arome.
4. Sunt înlocuite ingredientele
Mereu se întâmplă să nu avem ingredientele cerute,de aceea optăm să leînlocuimcu altceva. Aceasta este o greşeală comună,care poate strica gustul mâncării.
5. Prăjirea mai multor alimente
Este normal să vrem să economisim timp şi spaţiu atunci când prăjim alimente. Dar atunci când facem acest lucru,poate duce la creşterea timpului în care ele să se gătească,iar unele pot absorbi aromele altora.
6. Folosirea de ingrediente de calitate scăzută
Calitatea ingredientelor cântăreşte foarte mult în succesul reţetei. Putem găsi mereu alimente de o calitate mai bună. De aceea,cel mai ieftin nu este cel care trebuie. Trebuie să folosim produse bune pentru un gust mai bun.
7. Este scurtat timpul de gătire
Timpul de gătire este esenţial pentru o mâncare bună. Scurtarea timpului poate duce la pierderea aromei şi a gustului,iar de multe ori acestea nu se vor găti. De aceea,pentru a obţine cea mai bună mâncare,este necesar să se ţină cont de timpul de preparare.
8. Nu sunt spălate mâinile
Este important ca înainte de a pune mâna pe alimente să ne spălăm pe mâini. Ştim că acestea pot transporta microbi,care pot fi transferaţi pe produsele alimentare pe care le mâncăm. De aceea,este important să ne spălăm cu apă caldă şi cu săpun înainte de a începe orice preparare a alimentelor.
9. Sarea
Atunci când este timpul să adăugăm sare,acest lucru poate fi una dintre cele mai grele etape ale gătitului. Sarea prea puţină sau prea multă este o greşeală comună în bucătărie. Cel mai bine este să fie adăugatăun pic la început şi apoi să o gustăm pentru a şti dacă mai este nevoie.
10. Nu sunt spălate alimentele
Acest lucru este cea mai frecventă greşeală pe care o facem cu anumite produse,mai mult decât cu altele,cum sunt fructele şi legumele. În plus,să nu uităm că sunt stropite cu pesticide,sau că au fost atinse înainte de a ajunge în bucătărie.