Varza de Bruxelles, porţia ta de sănătate

1 77746 original jpg jpeg

Mini varza cunoscută sub denumirea de varză de Bruxelles este unul dintre alimentele ce nu ar trebui să îţi lipsească în această toamnă mai ales din alimentaţia ta.

Dacă ştii cum să combini alimentele corespunzător, te vei bucura nu doar de o sănătate de fier ci şi de o siluetă de invidiat. Astfel că, trebuie să profiţi acum de legumele de sezon printre care şi varza, să le introduci în alimentaţia ta şi să beneficiezi de toţi nutrienţii esenţiali ce ţi-i furnizează.

Fitonutrienţii din varza de Bruxelles ajută la intensificarea activităţii sistemului imunitar pentru a te proteja împotriva anumitor afecţiuni,mai ales la nivelul vezicii urinare printre care şi cancerul.

Studiile făcute pe baza substanţelor active ce se regăsesc în varza de Bruxelles au scos la iveală că sulforafanul, ajută la detoxifierea organismului, ajutând la eliminarea substanţelor cancerigene mult mai repede.

O dietă în care predomină varza de Bruxelles are un impact pozitiv asupra leziunilor ADN-ului, în felul acesta obţinându-se o reducere a riscului cancerului.

De aceleaşi calităţi se bucură şi varza clasică, conopida şi chiar şi broccoli, toate aceste legume influenţând în mod pozitiv buna activitate a plămânilor, a colonului şi mai ales a ovarelor.

Află ce afecţiuni poate trata varza roşie AICI

Sursă bună de vitamina C

Acest aliment verde se bucură din plin de o cantitate semnificativă de vitamina C, unul dintre cei mai de seamă antioxidanţi ai organismului care întăreşte sistemul imunitar şi ajută la sporirea producţiei natrale de colagen a pielii.

Un studiu făcut pe baza acestei afirmaţii în Londra a scos la iveală faptul că toate persoanele care au un conţinut ridicat de vitamina C în organism sunt mai ferite de a dezvolta anumite afecţiuni pe tot parcursul anului.

Descoperă alte beneficii ale verzei de Bruxelles pe clicksanatate.ro.