Eticheta festivă: Cum să te comporți la petrecerile de sărbători

Petrecerile de sărbători se apropie, așa că dacă ai început să te pregătești de pe acum pentru a fi gazda sau invitatul perfect, nu uita de regulile de etichetă! Te vor ajuta să faci o impresie bună și te bucuri de o atmosferă plăcută alături de cei dragi. 

image

Regulile de etichetă sunt importante în orice context, dar mai ales la petrecerile cu familia, colegii și prietenii, unde fiecare își dorește să se simtă bine și să facă o impresie plăcută. În cadrul acestor întruniri, este important să iei în considerare cum te îmbraci, cum te comporți, dar și ce cadouri aduci. 

Optează pentru un cadou potrivit 

Dacă urmează să participi la o petrecere în calitate de invitat, este politicos să îi oferi gazdei un cadou. Ideal este să îi dăruiești un obiect de care are nevoie sau un dar simbolic, așa cum sunt florile naturale.

Dacă tu ești cel care organizează petrecerea și primești cadouri, regulile de etichetă spun că trebuie să le deschizi de față cu invitații și să le mulțumești politicos pentru obiectele primite. 

Citește și: Bunele maniere la masă: reguli pe care trebuie să le cunoști 

Nu-ți ajuta gazda prea mult

Există o linie fină între politețe și exagerare. De pildă, este politicos să îți ajuți gazda să strângă vesela de pe masă sau alte obiecte, dar preluarea sarcinii de a le spăla ar putea să o deranjeze. La fel și dacă te vei oferi să dai cu aspiratorul sau să tai feliile de tort înaintea ei. Sunt șanse mari să o faci să se simtă prost sau să muncească mai mult. 

Alege cu atenție vestimentația pe care o vei purta 

Dacă urmează să participi la o petrecere unde se impune un anumit cod vestimentar, lucrurile sunt simple, deoarece știi deja ce vei purta, dar când ai mai multă libertate, politicos este să te îmbraci ținând cont de locul unde vei ajunge și de felul oamenilor alături de care vei petrecere. 

Informează-ți gazda despre alegerile tale alimentare 

În calitate de invitat este bine să îți informezi gazda dacă urmezi o dietă specială din cauza alergiilor sau afecțiunilor de sănătate. Dacă ai omis acest pas, încearcă să mănânci alimente care ți se potrivesc, fără să aduci în discuție dieta pe care o urmezi sau oferă-te să aduci un fel de mâncare pe care să îl poți mânca! 

Citește și: Politicoase și educate, aceste zodii țin cont întotdeauna de bune maniere! 

Evită să le faci altora fotografii fără să le ceri permisiunea

Oricât de tentant ar fi să fotogafiezi sau să filmezi tot ce se întâmplă în cadrul petrecerii, politios este să eviți să-i imortalizezi pe alții fără să le ceri permisiunea. Poate persoanei respective nu i-a plăcut felul în care arată în poze sau poate că își dorește să își protejeze intimitatea. Prin urmare, înainte să faci fotografii sau să filmezi, asigură-te că ai permisiunea oamenilor! 

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg