Roata emoțiilor: vezi ce stare te reprezintă cel mai bine!

Descoperă ce emoție te reprezintă cel mai bine și cum îți influențează aceasta modul în care vezi lumea și îți exprimi sentimentele! Tot ce trebuie să faci, este să citești descrierile celor patru emoții principale. 

image

Ne place sau nu, emoțiile sunt componente cheie ale vieții noastre de zi cu zi. Ele ne definesc experiența umană, ne influențează felul în care ne exprimăm, modul în care simțim, percepem evenimentele și facem alegeri. Pe lista celor patru emoții de bază se află: fericirea, tristețea, furia și frica, iar, potrivit „Verywell Mind‟, una dintre ele ne influențează cel mai mult felul în care acționăm. 

Desigur, emoțiile și felul în care le trăim se pot schimba, însă testul este menit să te ajute să îți descoperi starea de spirit actuală. Citește fiecare descriere de mai jos și descoperă care te reprezintă cel mai bine! 

Fericire 

Dintre cele patru emoții de bază, fericirea este cea mai plăcută. Este asociată cu bucuria și bunăstarea, de aceea, ne dorim să o experimentăm cât mai des. Chiar dacă este considerată o emoție de bază, fericirea poate fi complexă, deoarece motivele fericirii variază în funcție de persoană. Unele cercetări sugerează că fericirea este legată de o stare de sănătate mai bună și cu o viață longevivă.  

Tristețe

Poate fi trăită ca o stare temporară, care variază în intensitate și se exprimă prin plâns, dar dacă tristețea nu dispare ușor, înseamnă că este un semn al depresiei. Tristețea este asociată cu durerea, cu sentimentele de disperare sau dezinteres. Fiecare trăiește tristețea în mod diferit, iar felul în care aceasta este exprimată, depinde de la caz la caz.

image

Frică 

Știai că frica este esențială pentru supraviețuire? Desigur, cea în limite normale. Este o emoție intensă provocată de o amenințare. Frica este ceea ce declanșează răspunsul de luptă-fugă, care ne spune ce măsuri să luăm pentru a scăpa de pericol. Corpul reacționează la frică prin mușchi încordați, ritm cardiac crescut și gânduri accelerate. Adesea, frica este asociată cu anxietatea. 

Furie

Este o emoție intensă, asociată cu ostilitatea și frustrarea. Cauza furiei poate fi o vătămare, reală sau imaginară, sau o credință conform căreia a avut loc o nedreptate. Această emoție puternică se exprimă adesea printr-un comportament agresiv, menit să provoace rău. De asemenea, furia poate fi privită și ca pe o forță constructivă, care ne ajută să înlăturăm ceva neplăcut sau dăunător din viața noastră, însă furia intensă este greu de controlat și poate avea un aspect negativ asupra vieții și relațiilor noastre. 

La fel ca fericirea, furia are un impact asupra sănătății. Se crede că este legată de dezvoltarea bolilor cronice, precum diabet și boli de inimă.

Sursă foto: Shutterstock, VerywellMind