De ce îți vine să plângi când zbori cu avionul dacă nu îți este frică de înălțime

Ți se întâmplă adesea să plângi când zbori cu avionul, deși nu îți este teamă de înălțime și de această experiență în sine? Surprinzător, în unele situații, apariția lacrimilor pe obraz în timpul călătoriei cu avionul nu are legătură cu emoțiile.

image

Pentru unele persoane, zborul cu avionul poate fi o provocare din cauza fricii de înălțime, claustrofobiei sau anxietății legate de zbor. Aceste emoții determină o reacție firească de plâns ca răspuns la stres și tensiune. Totuși, dacă nu îți este teamă de această experiență, de ce îți vine să plângi când ești în avion? Iată care este una dintre explicațiile specialistului în călătorii!  

Citește și: Băutura pe care NU trebuie să o consumi înainte de zborul cu avionul 

De ce plângem în timpul zborului cu avionul dacă nu suntem emoționați 

Există mai multe motive pentru care zborul cu avionul îl poate emoționa chiar și pe cel mai curajos pasager, respectiv frumusețea și măreția naturii, sensul călătoriei, teama și anxietatea legată de zbor. 

De asemenea, lacrimile de pe față pot să apară și în urma efectelor fiziologice. Mai exact, presurizarea cabinei, fluctuațiile de presiune și nivelurile mai scăzute de oxigen pot duce la acest răspuns. 

Expertul în călătorii, Samantha Brown, a explicat pentru „CNN‟ că în momentul în care nivelul de oxigen este scăzut, în avion apare senzația de atmosferă uscată. Astfel, ochii pasagerilor încearcă combată acest efect cu ajutorul lacrimilor: „Singurul mod în care ochii știu să creeze umezeală este să plângă. Și astfel se trimite un mesaj spre creier pentru a elibera canalele lacrimale‟, a spus specialistul, care punctează că nu este nevoie să fii emoționat de zbor pentru ca lacrimile să îți curgă pe față în timpul călătoriei. 

Citește și: Obiectul vestimentar pe care nu trebuie să îl porți atunci când ești în avion 

Samantha Brown a spus că unii pasageri pot să înceapă să plângă în timp ce scriu, citesc, stau pe telefon sau dacă, pur și simplu, se uită pe fereastră. Pentru prevenirea acestui efect firesc, expertul în călătorii te sfătuiește să te hidratezi bine înainte și în timpul zborului și să îți ocupi creierul cu diferite activități, așa cum este vizionarea unui film. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg
OCC Elixirul Dragostei UNITER jpg
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (1) jpeg
eclipsa  foto   Shutterstock jpg