Cele mai puternice rugăciuni de rostit la praznicul Acoperământul Maicii Domnului
Rugăciunea te aduce mai aproape de divinitate şi face posibilă lucrarea Duhului Sfânt. Pentru a avea putere, e nevoie de o mică pregătire, de toată sinceritatea şi atenţia ta.
Nu e nevoie de rugăciuni lungi pentru a te păstra legătura specială cu Dumnezeu. Poţi spune doar rugăciunea inimii şi minţii („Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătoasa“) când ţi se pare că te cuprinde mânia, deznădejdea sau doar un simplu „Bincuvântează, Doamne“, înainte să te apuci de o treabă. Când nu mai faci faţă grijilor, rosteşte: „Scoate din temniţă sufletul meu, Doamne“.
Oricât de scurtă ar fi ruga ta, va face ca Dumnezeu să fie prezent. De aceea se spune că acesta este un mod de comunicare cu divinitatea. Este important să nu-ţi laşi gândul să se ducă în altă parte la vremea rugăciunii şi să înţelegi ceea ce ceri. Pentru a reuşi, aşază-te într-un loc îndepărtat de zgomote, lasă-ţi puţin timp pentru a te linişti, respiră profund, apoi începe cu „Slavă Ţie, Dumnezeul nostru, slavă Ţie“. Dacă mintea îţi fuge la altceva, reciteşte, pentru a înţelege, întreaga rugăciune.
Acatistul Acoperământului Maicii Domnului
Datorită faptului că Fecioara Maria este mijlocitoare tuturor credincioşilor către Dumnezeu, orice rugăciune adresată Ei va avea o putere mare. Una dintre acestea este şi Acatistul Acoperământului Maicii Domnului, în care stă scris aşa: „Preasfântă Împărăteasă, cu îngerii stai împreună şi te rogi zicând: Împărate ceresc primeşte pe tot omul ce se roagă Ţie şi cheamă numele Meu întru ajutor, ca să nu plece nimeni de la faţa mea neajutat şi neascultat“ (Icosul al 10-lea). Citeşte acest acatist oricând ai necazuri, supărări, când te temi pentru tine, pentru familie şi prieteni, sau de dezastre naturale de tot felul. Este o rugăciune care le întăreşte sufleteşte şi pe femeile care urmează să nască sau care se luptă cu boli.
Rugile care alungă bolile
Te ajută foarte mult la ceas de boală Acatistul Maicii Domnului, numit şi „Potirul nesecat“ sau un acatist către un sfânt vindecător, precum Sfântul Nectarie: „O, Sfinte Nectarie, sprijin al celor care-L mărturisesc şi-L vor mărturisi pre Hristos printr-a lor viaţă, răbdând felurite prigoane din partea văzuţilor şi nevăzuţilor, ocroteşte-i cu puterea ta pre toţi creştinii, uşurându-le suferinţele şi întărindu-i întru lupta cea duhovnicească, pentru ca dimpreună cu tine să cânte Dumnezeului celui Viu: Aliluia!“ (fragment din Acatistul Sfântului Nectarie). Despre Acatistul Maicii Domnului, se spune că îi scapă şi pe cei căzuţi în patima beţiei. Pentru ei, cei dragi poţi citi timp de 40 de zile acatistul, ţinând post şi menţionând persoana în pomelnicul adus la Sfânta Liturghie de Duminică sau la o mănăstire.
Rugăciunea mamei pentru copil
Dinainte de a se naşte, fiecare copil are nevoie de rugăciunile mamei lui. Una dintre rugăciunile puternice pentru cel nenăscut este: „Maică Preacurată, ceea ce ai purtat în pântecele tău cel binecuvântat pe Mântuitorul lumii, înconjoară-mă pe mine, păcătoasa, cu dragostea ta de Maică şi cu rugăciunea mea la Fiul tău, ca să-mi binecuvânteze pruncul pe care-l port în pântece şi să mă învrednicească să-l duc la lumină în chip firesc şi sănătos, întărindu-mă cu puterea dreptei Sale, întru care am nădăjduit. Amin.“
Credinţa cu care spui, ca mamă, o rugăciune, când îţi este unul dintre copii bolnav ajută la însănătoşirea lui. Pentru a-l ajuta rosteşte: „Te rugăm, Doamne, vindecă durerea acestui copil. Alungă de la el boala şi neputinţa. Tu, care eşti doctor al sufletelor şi al trupurilor, arată şi acum puterea milostivirii Tale. Vindecă-l, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, cu rugăciunile pe care le înalţi înaintea Dumnezeului nostru. O, Doamne Iisuse Hristoase, primeşte puţina noastră rugăciune pentru copilul acesta, stinge-i focul ce l-a cuprins, ridică-l din patul durerii, întru mărirea Ta. Că Tu eşti Cel Care vindeci neputinţele şi Ţie mărire înălţăm în vecii vecilor. Amin.“
Ştiai că…
... ucenicii L-au întrebat pe Mântuitor cum trebuie să fie făcută rugăciunea? El le-a spus: „Când vă rugaţi, nu spuneţi multe ca păgânii, că ei cred că în multa lor vorbărie vor fi ascultaţi” (Matei 6,6-8).
… dacă ai necazuri mari sau tu şi cei dragi sunteţi greu încercaţi, te ajută să citeşti Paraclisul Maicii Domnului? Reia citirea rugăciunilor timp de 40 de zile, perioadă în care ţii post.
…o rugăciune uitată este Bogorodicinaia sau Născătoarea de Dumnezeu? Despre aceasta se ştie că a fost dată de însăşi Fecioara Maria credincioşilor în secolul al VII-lea. Se citea de 150 de ori: „Născătoare de Dumnezeu Fecioară, bucură-Te! Ceea ce eşti plină de har, Marie, Domnul este cu Tine. Binecuvântată eşti Tu între femei şi binecuvântat este rodul pântecelui Tău, că ai născut pe Mântuitorul sufletelor noastre“.