Cum te ajută scrisul în dezvoltarea personală

1 80540 original jpg jpeg

Scrisul nu ar trebui să fie considerat o activitate numai pentru aceia care sunt în domeniu sau au timp să se bucure de astfel de luxuri; se poate bucura de toată lume de ea. Unele dintre beneficiile scrisului includ extinderea perspectivei tale, o mai mare apreciere a bucuriilor vieţii şi o conştientizare sporită.

Dacă nu eşti sigură cum să începi să te bucuri de beneficiile scrisului, iată câteva sfaturi care te pot ajuta.

Ţine un jurnal    

Cea mai obişnuită modalitate de a exersa scrisul este ţinând un jurnal. Scrie acolo tot ce ţi se întâmplă, ce faci în fiecare zi. Poţi începe prin a scrie o dată pe săptămână, depinde de tine. Indiferent dacă scrii despre ziua pe care ai avut-o sau gândurile pe care le ai, păstrarea unui jurnal îţi permite să te eliberezi şi să înveţi să gestionezi mai bine gândurile şi stările.

Stabileşte scopuri şi obiective

Punerea în scenă a scopurilor şi obiectivelor le face mai concrete şi te ajută să le îndeplineşti. În loc de-a spune ”bine, astăzi o să mănânc sănătos şi o să mă duc la sală”, mai bine îţi scrii. Gândurile pot fi rapid uitate dacă acestea plutesc pur şi simplu în jurul minţii tale. Citirea periodică a obiectivelor este o modalitate de a te motiva. Nu contează cât de mare sau mic este obiectivul, important este să-l scrii şi să-l îndeplineşti.

Îmbunătăţeşte abilitatea de ascultare

Desigur, este foarte posibil să scrii pur şi simplu despre ceea ce ţi se întâmplă şi despre ce gândeşti, dar aceasta nu este o viaţă reală. În viaţa de zi cu zi trebuie să vorbeşti întotdeauna cu alţi oameni şi să-i asculţi. Iar prin scriere îţi poţi îmbunătăţi şi nivelul de ascultare, devenind mai prezentă şi atentă la ce se întâmplă în jurul tău.

Explorează lumea

Pentru a scrie în mod corespunzător, captivant şi pentru scopuri minuţioase, vei avea nevoie de un pic de înţelegere a lumii. Cu cât scrii mai mult, cu atât vei începe să explorezi noi concepte şi idei, alimentându-ţi curiozitatea asupra lumii. Vei începe să cauţi mai multe despre ce te interesează, ce auzi, ce vezi etc., îmbunătăţindu-ţi scrisul şi modul de a gândi.