Obiceiurile oamenilor fericiţi

1 81622 original jpg jpeg

În timp ce foarte multe lucruri care ni se întâmplă ne fac fericiţi preţ de câteva minute, studiile arată că această fericire nu durează. Un studiu realizat de Universitatea Northwestern a măsurat nivelul de fericire al oamenilor obişnuiţi împotriva celor care au câştigat premii mari la loterie în anul precedent. Cercetătorii au fost surprinşi să descopere că nivelurile de fericire ale ambelor grupuri erau practic identice.

Ideea greşită că evenimentele de viaţă importante dictează fericirea şi tristeţea ta sunt atât de răspândite încât psihologii au un nume pentru aceasta: prejudecată de impact. Realitatea este că fericirea bazată pe eveniment este trecătoare. Fericirea este sintetică - fie o creezi, fie nu o faci. Fericirea care durează este câştigată prin obiceiurile tale. Persoanele cu adevărat fericite au reuşit să-şi îmbunătăţească obiceiurile cu care îşi menţin bucuria în fiecare zi.

Iată care sunt obiceiurile pe care le au oamenii cu adevărat fericiţi şi vezi cum funcţionează la tine:

Au o mentalitate de creştere

Atitudinile fundamentale ale oamenilor intră într-una din cele două categorii: o mentalitate fixă sau o mentalitate de creştere. Cu o mentalitate fixă, crezi că eşti cine eşti şi că nu te mai poţi schimba. Acest lucru creează probleme atunci când eşti provocată, deoarece orice lucru care pare a fi mai mult decât poţi face te obligă să te simţi fără speranţă şi copleşită.

În schimb, oamenii cu o mentalitate de creştere cred că se pot schimba cu efort, reuşind să facă mai bine faţă dificultăţilor. Aceştia îi depăşesc, de asemenea, pe cei cu o mentalitate fixă, deoarece îmbrăţişează provocările, tratându-le ca oportunităţi de a învăţa ceva nou.

Fac un efort să fie fericiţi

Nimeni nu se trezeşte fericit în fiecare zi şi oamenii extrem de fericiţi nu fac excepţie. Doar lucrează la ea mai mult decât oricine altcineva. Ei ştiu cât de uşor este să te adaptezi într-o rutină în care nu-ţi monitorizezi emoţiile sau încearcă în mod activ să fie pozitivi şi fericiţi. Oamenii fericiţi îşi evaluează constant starea de spirit şi iau decizii cu privire la fericirea lor.

Îi ajută pe cei din jur

Prin ajutor nu îi faci fericiţi numai pe ei, ci şi pe tine te faci fericit. Ajutorul pe care-l oferi celor din jur provoacă o creştere a oxitocinei, a serotoninei şi a dopaminei, toţi fiind hormoni care generează o starea de bine. Într-un studiu realizat de Harvard, angajaţii care i-au ajutat pe ceilalţi colegi în diferite activităţi au fost de 10 ori mai concentraţi la locul de muncă şi au avut cu 40% mai multe şanse de a obţine o promovare. Acelaşi studiu a arătat că persoanele care au acordat în mod constant asistenţă socială au simţi fericire în momente de stres ridicat. Atâta timp cât o persoană nu este suprasolicitată, ajutorul oferit are o influenţă pozitivă asupra stării de spirit.

Au discuţii profunde

Oamenii fericiţi ştiu că fericirea şi conversaţia merg mână în mână. Evită bârfa, vorbesc puţin şi nu îi judeca pe ceilalţi. În schimb, ei se concentrează asupra interacţiunilor semnificative. Poartă discuţii cu ceilalţi la un nivel mai profund, deoarece ştiu că acest lucru îi ajută să se simtă mai bine, construiesc o legătură emoţională şi este un mod interesant de învăţare.

Dorm suficient

Somnul joacă un rol esenţial în modul în care ne simţim când ne trezim. Când dormi, creierul se încarcă, eliminând toxinele care se acumulează în timpul zilei ca produse secundare ale activităţii neuronale normale. Energia, atenţia şi memoria sunt reduse atunci când nu dormi suficient. Mai mult, deprivarea de somn provoacă o creştere a hormonului de stres. Pentru oamenii fericiţi somnul este o prioritate, pentru că ştiu că odihna este importantă şi că îi face să se simtă bine.

Au o gândire pozitivă

Toţi ne confruntăm cu probleme, cu evenimente nefericite, inclusiv oamenii fericiţi. În loc să se plângă despre cum ar fi putut să fie sau ar fi trebuit să fie lucrurile, persoanele fericite sunt recunoscătoare pentru tot ce li se întâmplă, bun sau rău. Ele găsesc o soluţie, rezolvă problema şi continuă. La ele nu există negativismul şi pesimismul. Problema cu o atitudine pesimistă, în afară de efectele pe care le are asupra stării de spirit, este că devine o profeţie de autoîmplinire; dacă te aştepţi la lucruri rele, este foarte probabil să experimentezi numai evenimente negative. Gândurile pesimiste sunt greu de şters până când nu este recunoscut cât de ilogice sunt. Alege să priveşti totul cu pozitivism şi vei vedea că lucrurile nu sunt aşa de rele precum par.



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg