Poţi face sport în timpul menstruaţiei?

1 76403 original jpg jpeg

După cum bine ştim, sportul practicat zilnic este un obicei extrem de sănătos pe care fiecare dintre noi trebuie să îl urmăm dacă vrem să prevenim o serie de boli, inclusiv afecţiuni cardiovasculare şi depresie! Dar te duci la sala de sport şi în perioada menstruaţiei?

Unele femei continuă să practice sport chiar şi în timpul menstruaţiei, în timp ce altele iau o pauză câteva zile. Ele renunţă la exerciţiile fizice solicitante, deoarece acestea ar putea provoca sângerări mai abundente sau dureri şi crampe menstruale dureroase, ceea ce nu îşi doresc.

Iată dacă este bine sau nu să faci sport în acea perioadă a lunii.

1. Exerciţiile solicitante sunt recomandate în perioada menstruaţiei

Ştim că în acele zile din lună ne confruntăm cu schimbări de dispoziţie. Dar, conform unui studiu recent, practicarea sportului în timpul menstruaţiei este chiar bun. Exerciţiile solicitante duc la eliberarea endorfinei în creier, un hormon care te face să te simţi mai bine. În plus, endorfinele pot ameliora chiar şi crampele menstruale.

2. Mitul sportului în timpul menstruaţiei

Multe femei cred că prin practicare exerciţiilor fizice este redusă cantitatea de sânge care trebuie eliminată în timpul menstruaţiei. Acesta este doar un mit. Nici sportul şi nicio altă activitate nu poate influenţa fluxul sangvin, deoarece cantitatea va rămâne aceeaşi.

3. Exerciţiile cardio sunt recomandate în perioada menstruaţiei

Jogging-ul, mersul pe jos, urcarea treptelor, etc, sunt recomandate în perioada menstruaţiei, mai ales în ultimele zile. Aceste exerciţii pot creşte cantitatea de hormoni endorfinici, care vor ameliora simptomele şi vor echilibra temperatura corpului, care este relativ scăzută în zilele cu menstruaţie, din cauza fluctuaţiilor hormonale.

În concluzie, nu există niciun pericol pentru sănătate dacă practici exerciţii fizice în timpul menstruaţiei. Atâta timp cât te simţi bine, nu trebuie să renunţi să practici sport. Totuşi, dacă observi un flux anormal sau crampe intense după exerciţii fizice, ar trebui să mergi la un medic.

Credit foto: www.livestrong.com