Semne care îți arată că ai un suflet mai bătrân decât vârsta ta cronologică

Ești o persoană înțeleaptă și matură din punct de vedere emoțional, deși vârsta ta este una relativ tânără? S-ar putea să ai un suflet mai bătrân decât vârsta ta cronologică. 

image

Conceptul de „suflet bătrân‟ este inspirat de ideea că acesta a trăit deja cinci vieți anterioare, în care a acumulat multe experiențe. Prin urmare, sufletul este pregătit să le ofere altora în această viață informații și lecții prețioase. Se spune că recunoști aceste suflete încă din anii copilăriei, când sunt mai înțelepte și mature, din punct de vedere emoțional, decât altele. 

Trăsături comune ale „sufletelor bătrâne‟ 

Încă din copilărie, persoanele cu suflete „bătrâne‟ tind să se înțeleagă mai bine cu adulții decât cu prietenii din aceeași generație. Pe de o parte, acest lucru este benefic, deoarece aceste persoane sunt mai înțelepte și mature decât altele, însă pe cealaltă parte, ele pot manifesta probleme în ceea ce privește integrarea în societate. Devin pretențioase când vine vorba de alegerea prietenilor și nu se simt confortabil în preajma oricui.

Citește și: Copilărie. Georgeta Drăgan, psihoterapeut: „Timpul petrecut cu copilul este unul dintre darurile prețioase, pe care-l va purta în suflet toată viața” 

De asemenea, aceste suflete atrag energiile din jur, motiv pentru care tind să se izoleze de ceilalți. Adesea, se simt bine când sunt singure și devin mai productive. În plus, oamenii cu suflete bătrâne pot fi dornici de a învăța lucruri noi, pasionați de istorie și cultură.

Ce alte caracteristici au „sufletele bătrâne‟

Intuiția puternică este o altă trăsătură care caracterizează sufletele bătrâne. Ele tind să analizeze oamenii și situațiile, astfel încât să poată lua cele mai bune decizii. Totodată, pentru ele, bunurile materiale nu sunt atât de importante, însă ordinea și planificarea da. Încă din copilărie, aceste persoane au fost organizate și și-au respectat rutina. 

Citește și: Top 7 cele mai comune mituri despre „marea dragoste”. La ce să se aștepte partenerii de cuplu 

Sufletele bătrâne au, de asemenea, un nivel ridicat de empatie. Înțeleg foarte bine experiențele de viață ale celorlalți, nu îi judecă și le oferă cele mai bune sfaturi. Din păcate, pot să perceapă acest nivel de maturitate precum o povară în primii ani de viață.  

Sursă foto: Shutterstock