Vrei să scapi de stres? Metoda care te ajută mai mult decât meditația

Nu aștepta ca stresul să îți îmbolnăvească trupul și mintea! Cu ajutorul acestei metode vei reuși să te relaxezi mai rapid decât dacă ai medita sau cel puțin asta spun specialiștii. 

image

Respirația ciclică este o metodă străveche, dar care a fost studiată recent, pentru a-i ajuta pe oameni să gestioneze stresul legat de pandemie. Beneficiile respirației ciclice s-au dovedit și într-un studiu, care a fost publicat în „Cell Reports Medicine‟. 

Ce presupune această tehnică 

Această tehnică presupune să respirăm în mod controlat, în timp ce fizicul și psihicul se relaxează. Potrivit „The Healthy‟, metoda ar fi mai eficientă decât meditația, deoarece nu există riscul să crească nivelul de anxietate, așa cum se poate întâmpla în cazul persoanelor care au trecut prin traume. „Meditația poate crește anxietatea la începători sau la persoanele cu traume‟, a punctat Serena Garefino, profesoară de meditație.

Specialistul spune că această tehnică poate fi mai bună decât meditația, mai ales, când vrem să reducem stresul pe termen scurt, cum ar fi cel provocat de o dispută apărută la locul de muncă, stresul apărut în trafic sau cel provocat de teama că vom eșua. În schimb, pentru efecte vizibile, meditația trebuie făcută de 8 ori, pe lună, spune Serena Garefino. 

Citește și: Meditația pentru începători - Cum să meditezi și să obții beneficii din prima 

Cum poți practica respirația ciclică de acasă  

Această tehnică poate fi practicată atât din confortul locuinței, cât și în cadrul unui curs de respirație. Totuși, la început este recomandat să primești ajutorul unui terapeut autorizat. Metoda simplă ar fi: 

  1. Te așezi pe o saltea de yoga, pe un scaun, în fața unei oglinzi sau într-un alt loc confortabil;
  2. Închizi ochii și tragi profund aerul în piept; 
  3. Inspiri pe nas în timp ce numeri până la patru, apoi îți ții respirația timp de 4 secunde;
  4. Repeți procedura de 3-4 ori, timp de 5 minute. 

Vezi și: Ai insomnii? Antrenează-ți creierul să adormi în 3, 2, 1... 

Secretul este să practici această tehnică în mod regulat, cum ar fi dimineața sau când îți dorești să depășești un moment stresant. „Nu te lăsa păcălit de cât de simplă este această practică. Este de impact și ți-ar putea schimba viața!‟, îndeamnă Serena Garefino. 

Sursă foto: Shutterstock