Zece teorii incredibile despre viața de dincolo de moarte. Pe care o crezi?

În lume, există mai multe teorii cu privire la ceea ce se întâmplă după ce murim. De unele poate ai auzit, însă altele sunt absolut confuze, cum ar fi Teoria Simulării, susținută de însuși Elon Musk. La ce se referă această idee? 

image

Pentru mulți, frica de moarte se învârte în jurul fricii de necunoscut. Ce se întâmplă când murim? În speranța că au aflat adevărul, mai mulți cercetători au lansat diverse teorii cu privire la viața de apoi. 

1. Teoria Simulării - Presupune că viața noastră, inclusiv Pământul și Universul ar putea fi, de fapt, o simulare artificială, precum un joc pe calculator. Elon Musk este unul dintre oamenii care cred în această teorie. 

Citește și: Elon Musk are mentalitate de samurai: „Aș face seppuku mai degrabă decât să eșuez‟

2. Teoria Budistă - Budiștii cred în reîncarnare după moarte. Ei spun că după ce ai murit, te poți reîncarca într-un zeu, un alt om, un animal sau chiar într-o fantomă. 

3. Teoria Rastafariană - Rastafarienii sunt monoteiști care cred că viața este eternă și numai cei care se feresc de dreptate, de fapt, mor. Din acest motiv, în cultura lor, nu există nicio ceremonie de înmormântare formală.

4. Teoria Universului Paralel - Această teorie a fost explicată în multe filme SF și benzi desenate. Ea susține că după ce murim, ne naștem în același Univers, ca și înainte, doar că trăim într-un alt timp și spațiu. 

5. Teoria lui Platon - Filozoful grec, Platon, credea că lumea fizică limitează, de fapt, cunoștințele noastre, iar când o persoană moare, ea trece la o viață mult mai împlinită. 

6. Teoria Vieții Fără Sfârșit - Această teorie susține că imediat după moarte, renaștem într-o altă viață, fără nicio altă amintire a vieții pe care am dus-o înainte.

7. Teoria Faraonilor - Faraonii egipteni credeau că moartea este temporară. Din acest motiv, mumificarea era esențială pentru a păstrarea corpului pentru a doua viață.  

Vezi și: Mit sau adevăr? Cele mai cumplite blesteme stau de strajă faraonilor

8. Teoria Cosmică - Această teorie susține că, de fapt, conștiința noastră aparține Universului, nu corpurilor noastre. Adepții acestei teorii susțin că în timpul morții, conștiința revine în Cosmos. 

9. Teoria Paranormală - Cei care cred în această teorie, susțin că, după moarte, sufletele rămân printre cei vii, pe Pământ. De asemenea, se crede că este posibilă comunicarea cu aceste suflete, prin diferite mijloace. 

10. Teoria Multiplelor Lumi - Această teorie susține că murim doar în acest Univers, însă există și alte medii unde ne continuăm viața. 

Sursă foto: Shutterstock