Studiu Vârsta la care cei mai mulți oameni se simt, cu adevărat, fericiți

Ca să fim fericiți, nu avem o rețetă specială, însă potrivit unui nou studiu, există o vârstă anume la care ne simțim cei mai fericiți. Să fie în copilărie, la începutul adolescenței sau la maturitate? Iată ce spun statisticile! 

image

Un lucru este cert: cu toții ne dorim să fim fericiți, iar pentru fericire facem o mulțime de sacrificii. Muncim peste măsură, petrecem ore în șir în sala de fitness, studiem la cele mai bune școli, facem acte de caritate și multe alte lucruri. Cu toate acestea, nu putem să știm care este vârsta la care vom fi cei mai fericiți. 

Citește și: Studiu: Factorul care poate decide cât de fericit vei fi sau nu în căsnicie

Unii ar putea spune că în copilărie, deoarece în această perioadă nu conștientizăm care sunt provocările vieții. Alții ar spune că se simt cel mai bine la maturitate, când deja au acumulat multe cunoștințe, experiențe și știu la ce să se aștepte. 

Echipa de la National Geographic a încercat să descopere care este vârsta la care cei mai mulți americani au simțit, cu adevărat, fericirea. Cercetătorii le-au cerut celor 2.500 de participanți să se împartă în două categorii - cei care consideră a fi foarte fericiți și cei care nu sunt „prea fericiți‟.

Ulterior, cercetătorii au împărțit respondenții pe categorii de vârstă, pentru a determina perioada de viață în care aceștia au fost mai fericiți. 

Vezi și: Cum să îți păcălești creierul să elibereze substanțe care te fac fericit

Ce au descoperit? 

Cercetătorii au descoperit că persoanele cu vârstele cuprinse între 40 și 49 de ani se simt cel mai puțin fericite, aceasta fiind perioada de vârstă cea mai nefavorabilă. 

Doar 20% dintre persoanele sub 40 de ani au răspuns că se simt foarte fericite, însă lucrurile tind să se îmbunătățească pe măsură ce anii trec. 

Cei mai fericiți oameni dintre participanți împliniseră vârsta de 80 de ani sau mai mult de atât. Din acest grup fac parte persoanele care au devenit mai fericite odată cu vârsta. Tu ești fericit? 

Sursă foto: Shutterstock