STUDIU: Ce au în comun bebelușii care se nasc în luna octombrie

Toți bebelușii sunt speciali, însă cei care se nasc în luna octombrie dețin cheia pentru o viață lungă sau cel puțin asta afirmă două studii. Iată ce s-a aflat! 

image

În cadrul unui studiu, cercetătorii de la Universitatea din Chicago au comparat datele ale mai multor persoane, născute între anii 1880 și 1895, care au trăit până la 100 de ani sau mai mult, cu datele fraților și soților lor. 

Vezi și: STUDIU: câștigătorii Oscarului trăiesc mai mult! Ce durată de viață poate avea Meryl Streep? 

Studiul specialiștilor a constatat că oamenii care s-au născut în luna octombrie au avut cele mai mari șanse să atingă vârsta de 100 de ani. De asemenea, s-a aflat că persoanele născute în septembrie și noiembrie au, de asemenea, șanse să trăiască o viață lungă. 

Acest lucru este confirmat și de un alt studiu, în cadrul căruia s-a aflat că persoanele născute toamna trăiesc mai mult decât cele născute în lunile de primăvară. Care poate fi explicația? 

De ce trăiesc mai mult bebelușii care se nasc în octombrie? 

Până acum, în spatele acestor cercetări există o explicație și anume că bebelușii născuți în luna octombrie nu iau contact cu bolile sezoniere, deoarece nu sunt expuși la temperaturile extrem de ridicate sau scăzute, de vară și iarnă. „Nașterea în luna octombrie este ca o protecție împotriva bolilor sezoniere, care ar putea afecta, în cele din urmă, longevitatea cuiva‟, a spus medicul și expertul în sănătate, Nesochi Okeke, unul dintre profesorii care au participat la una dintre cercetări.  

Care este sfatul medicului dacă îți dorești să atingi vârsta de 100 de ani 

Citește și: Obiceiurile pe care le au oamenii longevivi. Consumul de ciocolată, printre ele 

Cercetătorii încă studiază cauzele posibile, însă medicul Nesochi Okeke spune că dacă îți dorești să ajungi la 100 de ani, trebuie să fii atent la obiceiurile alimentare pe care le ai, la nivelul de activitate fizică și, bineînțeles, să eviți obiceiurile toxice, așa cum este fumatul. „În esență, există mai mulți factori care intră în joc și care ar face mai mult sau mai puțin posibil să atingi vârsta de 100 de ani‟, a spus Nesochi Okeke, potrivit „Reader's Digest”. 

Sursă foto: Shutterstock