5 compromisuri de neacceptat într-o relaţie de cuplu
A fi într-o relație serioasă înseamnă îmbinarea a două stiluri de viaţă. Inevitabil, partenerii sunt nevoiţi să facă şi compromisuri, dar unele nu ar trebui să existe.

Puțină flexibilitate este necesară într-o relaţie de durată. Unele compromisuri pe care le faci în cuplu sunt mai mari, însă altele nu ar trebui luate cu ușurință. Sunt câteva astfel de compromisuri care te pot obliga să pui la îndoială menținerea relaţiei de cuplu.
Familia şi prietenii
Ai grijă la orice partener care încearcă să te împiedice să-ți vezi familia și prietenii. Este normal să vă vedeţi ceva mai rar decât de obicei, deoarece acum petreci mai mult timp cu partenerul, dar nu să rupeţi relaţiile. Posesivitatea te poate face să te simți dorită la început, dar poate fi şi un steag roșu că nu aveţi o relaţie sănătoasă.
Compromisul constant legat de familia și prietenii tăi poate duce la sentimente de izolare, resentimente, pierderea sinelui, ceea ce dăunează sănătății mintale. Prioritizarea unei relații în detrimentul altora poate crea un dezechilibru nesănătos și poate submina bunăstarea generală a cuiva.
Stabilitatea financiară
În zilele noastre, este important să ţii sub control finanțele dacă intenționezi să faci achiziţii mari, ca o casă. Creditele inutile sau cheltuielile nesăbuite ale partenerului te pot afecta. Dacă din punct de vedere financiar, celălalt nu contribuie la cheltuieli, nu trebuie să faci niciun compromis.
Compromisul constant legat de finanțe poate fi dăunător, deoarece banii sunt adesea profund legați de valorile personale, securitate și control. Acest lucru poate duce la resentimente, stres și conflicte în cuplu, mai ales dacă partenerii au diferențe semnificative în obiceiurile sau obiectivele financiare.
Principiile legate de fidelitate
S-ar putea să nu realizezi că faci compromisuri legate de infidelităţile celuilalt. Adesea, bărbații și femeile acceptă dorința partenerului de a trimite mesaje sau de a flirta cu alții. Flirtul este un semn că partenerul are nevoie de altcineva care să-i îndeplinească o parte a nevoilor sale.
Te-ar mai putea interesa: E OK să minți în relație? Minciuni nevinovate vs minciuni care rănesc
Tipul de relaţie pe care îl doreşti
A avea o relație deschisă sau orice altceva care te face să te simți inconfortabil în relația ta nu este un compromis de acceptat. A invita o altă persoană în relația ta este o decizie importantă care poate crea gelozie. Este important să nu faci niciodată compromisuri cu privire la tipul de relație pe care îl doreşti, deoarece sacrificarea constantă a valorilor și nevoilor tale de bază poate duce la resentimente, la scăderea stimei de sine și la lipsa autenticității.
Vezi și: Semne care-ţi arată că nu este bărbatul potrivit
Nevoia de comunicare
A avea compatibilitate în comunicare este mai important decât își dau seama mulți când vine vorba de relații. Dacă eşti ignorată de partener sau preferă doar să trimită mesaje ar putea însemna că aveţi probleme de comunicare. Găseşti scuze pentru acest comportament? Adevărul este că ori ești o prioritate, ori nu ești.
FOTO: Shutterstock