Ce este o relaţie karmică? 5 semne că te afli într-o astfel de relaţie şi cum te ajută partenerul

Sunt multe tipuri diferite de relații, iar aceea karmică este cu totul specială. Experții dezvăluie care sunt cele cinci semne că te afli într-o relație karmică şi ce presupune aceasta.

image

Relațiile karmice sunt legate de ideea de karma, principiul cauzei și efectului descris în unele religii, deoarece sunt considerate a fi relații necesare pentru creșterea personală. Potrivit Womanandhome, experţii în psihoterapie de cuplu au observat aspecte pozitive și negative ale acestui tip de relaţie care este un parteneriat asemănător unui catalizator pentru dezvoltarea personală.

Psihoterapeutul Nia Williams a punctat: „De multe ori ne aduce provocări și lecții care ne ajută să ne înțelegem mai bine, să vindecăm rănile din trecut și să scăpăm de comportamentele negative. Trecând prin aceste experiențe, avem ocazia să evoluăm și să ne dezvoltăm spiritual, dobândind înțelepciune și maturitate în acest proces‟. Pe de altă parte, Williams, fondatorul Miss Date Doctor, atrage atenţia: „Aceste relații pot fi marcate de emoții foarte intense, conflicte şi pot declanșa traume nerezolvate sau probleme profunde, ducând la durere emoțională și toxicitate‟.

Dragoste la prima vedere

Începutul unei relaţii karmice este brusc. Adesea, legătura cu partenerul este rapidă, intensă. De cele mai multe ori, este dragoste la prima vedere și apare o conexiune intensă, aproape electrică, de la început. Este o relaţie copleșitoare, care face dificilă rezistența atracției după cum indică experţii.

Te-ar mai putea interesa: Evită să faci asta înainte de somn și vei avea o relație fericită!

Scoate la iveală probleme vechi, nerezolvate

Chiar dacă relaţiile karmice sunt pasionale, ele pot deveni repetitive. Ies la suprafaţă mult dintre problemele din trecut care n-au fost rezolvate. Acestea pot declanşa conflicte repetitive, declanșatoare emoționale menite să abordeze rănile din trecut pentru a le vindeca.

Dă tulburări emoționale

Relațiile karmice pot fi provocatoare din multe puncte de vedere. Acestea ne pot împinge să ne atingem potențialul și ne ajută să profităm la maximum de viață. Totuşi, aceste relații pot fi intense din punct de vedere emoțional și sunt adesea însoțite de suişuri și coborâșuri extreme.

Vezi și: Ce trebuie să știi despre gaslighting, manipularea psiho-emoțională

Vă provocaţi unul pe celălalt

Partenerii unei relaţii karmice știu ce îl face pe celălalt fericit și încrezător cu adevărat, dar şi ce îl enervează. Dacă partenerul tău știe ce butoane să apese pentru a obține o anumită reacție din partea ta și le foloseşte frecvent, atunci ar putea fi un semn că ești într-o relație karmică. Pe de altă parte, este dificil să rămâi într-o relaţie în care te afli în conflict constant cu celălalt.

Te ajută să evoluezi

Relațiile karmice vin adesea cu lecții de viață profunde. Ambii parteneri se pot confrunta cu traume din trecut care necesită vindecare. Aceste lecții sunt menite să ajute pe fiecare să evolueze. Dacă tocmai ai ieşit dintr-o relaţie în urma căreia simţi că ai avut de învăţat nişte lecţii importante de viaţă este un alt semn că a fost vorba despre o relaţie karmică.

FOTO: Shutterstock