Prima relaţie poate fi şi ultima? Află aici!
Există oameni care s-au cunoscut în liceu şi care au rămas împreună chiar şi după 30 sau 40 de ani. De aceea, nu lăsa pe nimeni să vă judece sorţii de izbândă! Cei mai în măsură să judece şi să simtă ce şi-ar dori să facă şi cât de mult ar putea să ţină relaţia sunteţi tu şi el.
Nu le daţi celorlalţi dreptul să vă impună o direcţie sau alta! S-ar putea să auzi chiar de la părinţi că e bine să încerci mai multe variante pentru a afla cu care-ţi este mai bine,chipurile să guşti din mai multe prăjituri să vezi care-ţi place. Dar relaţiile,la fel ca şi oamenii,sunt unice prin aromă şi savoare.
„M-am trezit într-o relaţie din grabă”
O mare parte din primele relaţii conjugale nu se concretizează în legături strânse de la bun început. Pentru că,atât în Europa,cât şi în România,vârsta medie a primului contact sexual a coborât spre 16 ani. Şi de foarte multe ori acesta se produce sub presiunea anturajului. Între băieţi apare şicana că,dacă nu ai făcut sex,nu eşti bărbat sau că eşti ultimul păcălici,iar la fete apare mirajul poveştilor legate de plăceri uimitoare şi de senzaţii irezistibile,ce au darul de a seduce rapid. Pe de altă parte,şi dezvoltarea fizică mai rapidă a generaţiei tinere de astăzi conduce tot către relaţii sexuale vremelnice şi cu „gust“ mai degrabă de testare mecanică decât de poveste de iubire. Dacă însă nu vorbim de întâmplare,ci chiar de o relaţie care se construieşte din anii de liceu,pe încredere,respect şi sentimente reciproce,atunci şansele ca tu şi partenerul tău să rămâneţi împreună cresc.
„Nu mi-am putut stăpâni curiozitatea”
Principalul factor al destrămării primei relaţii poate fi curiozitatea,pentru că noi,oamenii,suntem destul de curioşi din fire. Deseori,suntem bântuiţi de dilema celei mai bune alegeri şi suntem puşi la grea încercare de formele apetisante ale unei posibile partenere mai tinere ori de imaginea de dur şi de stabilitatea financiară ale unui alt pretendent. Riscurile de a călca strâmb sunt cu atât mai mari când întâlneşti oameni noi şi personalităţi interesante.
Pentru a nu intra în jocul curiozităţii exterioare,al căutării altora şi al schimbării dese a partenerilor,putem pătrunde în jocul curiozităţii interioare. Ce anume putem descoperi la partenerul nostru existent,ce lucruri putem face împreună,cum ne susţinem unul pe celălalt în proiectele noastre şi cum putem să visăm împreună şi să atingem acele vise? Dacă nu vă lăsaţi copleşiţi de plictiseală în cuplu,sunt sigur că în fiecare zi veţi afla lucruri noi despre voi şi despre partenerii voştri,astfel putând să reaprindeţi din când în când cărbunii mocniţi ai iubirii şi pasiunii de la început.
„E atât de monoton totul...”
Îl ştii de ani buni,ai impresia că nu mai ai nimic de descoperit la el şi că doar telecomanda te poate salva. Aţi început prin a petrece serile uitându-vă în gol la televizor şi aţi ajuns să staţi în camere separate,fiecare cu aşa-zisele lui pasiuni. S-ar putea ca monotonia să fie adusă de absenţa ieşirii voastre dintr-o zonă de relativ confort. Aveţi o relaţie călduţă pe care nu o întreţineţi şi staţi aşa din obişnuinţă. Dacă relaţia nu vă mai aduce satisfacţii,dacă nu mai aveţi niciun plan împreună şi niciun vis,atunci îndepărtaţi-vă unul de celălalt. Dacă în continuare vă pasă,amândurora,puteţi să vă „smulgeţi“ din apatie şi să vă reconectaţi la sentimentele pe care le aveţi,la lucrurile care v-au adus împreună şi la cele pe care le puteţi construi mai departe.
În concluzie...?
Revenind la şanse,relaţia voastră are atâtea şanse pe cât sunteţi voi dispuşi să-i daţi. E o lume mai agresivă,mai tentantă decât cea din trecut,dar depinde numai de voi cât de uniţi sunteţi şi cât de lucizi rămâneţi pentru a vă păstra prima iubire toată viaţa.