Trucuri pentru a dormi mai bine... în doi
Fiecare persoană are propriul său mod de a dormi, iar atunci când eşti singură poţi să dormi cum vrei, deoarece nu te deranjează nimeni. Altfel stau lucrurile când dormi cu partenerul...
Ce afecteză armonia dintre parteneri? Poate faptul că dimineaţa te trezeşti mai obosită decât atunci când ai mers la culcare din cauza că partenerul tău a sforăit. Iată ce poţi face pentru a avea un somn odihnitor,alături de el.
Citeşte şi:
5 obiceiuri de evitat pentru un somn odihnitor
Cât mai puţină lumină artificială
Obişnuiţi să vă uitaţi la televizor înainte de culcare sau să mai lucraţi pe laptop înainte de a stinge lumina? Atunci să nu vă miraţi dacă adormiţi mai greu sau aveţi un somn agitat. Lumina artificială afectează producţia de melatonină (un hormon care reglează ritmul somn-veghe) şi intensifică ritmul cardiac,ceea ce înseamnă că programul tău de somn va fi dat peste cap.
Un orar de somn bine stabilit
Tu te trezeşti în zorii zilei pentru a pregăti micul dejun pentru întreaga familie,în timp ce el se uită până târziu la televizor şi leneveşte în pat până în ultimul moment. Nu e de mirare că dimineaţa nu te trezeşti odihnită,iar pe parcursul zilei nu te poţi concentra. Ideal ar fi să mergeţi în pat amândoi la aceeaşi oră,iar ceasul deşteptător să sune pentru amândoi în acelaşi timp,inclusiv în weekend.
Concert în timpul somnului
Problema sforăitului este una destul de comună,care afectează armonia multor cupluri. Pentru nopţi liniştite este bine ca partenerul tău să se înveţe să doarmă pe o parte şi nu pe spate. De asemenea,de ajutor este şi o pernă suplimentară pentru a evita blocarea căilor respiratorii.