Ai renunţat la anticoncepţionale? Uite la ce simptome te poţi aştepta!

Pilula contraceptivă face mult mai mult decât ai crede. Previn o sarcină neplanificată, ajută la reglarea ciclului, calmează crampele menstruale şi-ţi pot curăţa pielea. Când renunţi la ele, însă, pot apărea anumite simptome neplăcute.

image

Decizia de a lua sau de a renunţa la anticoncepţionale este una personală. Dacă vrei să încetezi să iei pilule, poți pur și simplu să te opreşti. Unele dintre simptomele pe care le poate da stoparea administrării anticopţionalelor sunt durerile de cap. Deoarece pilula îţi reglează hormonii naturali și provoacă o scădere abruptă a estrogenului, unele persoane au dureri de cap, în special cele care sunt predispuse la migrene. Vezi ce alte urmări poate avea întreruperea contraceptivele!

S-ar putea să ai probleme cu acneea

Când iei pilule, nivelul de testosteron scade, ceea ce poate duce la mai puține erupții pe piele. Totuşi, când încetezi să le iei, acele niveluri cresc din nou, astfel încât acneea s-ar putea agrava. Din fericire, erupţiile nu durează. Corpurile noastre se obişnuiesc treptat cu schimbarea. Oricât de mulți ani ai luat pilula, corpul tău s-a obișnuit cu un hormon continuu. Apoi, trebuie să se adapteze la felul în care erau lucrurile înainte, iar în primele luni corpului tău ar putea să-i ia puţin timp până se reglează.

În cazul în care nu ai avut probleme cu acneea înainte de a începe să iei pilula, acneea va dispărea. Unele persoane iau pilule tocmai pentru eliminarea acneei. După renunţarea la acestea, problemele cu tenul vor reveni la fel ca înainte de a începe tratamentul.

Creşte sau scade libidoul

Unele persoane au un apetit sexual mai mare sau redus atunci când renunţă la contraceptive. Dorința ta sexuală nu este constantă, ci se schimbă de-a lungul vieții. Unele femei pot experimenta un apetit sexual mai scăzut și mai mult disconfort în timpul actului sexual, din cauza scăderii nivelului de testosteron. Drept urmare, unele femei pot avea au un apetit sexual mai mare atunci când renunță la pilula.

Te-ar mai putea interesa: Anticoncepţionalele orale: atenţie la efectele adverse!

Menstruaţia se schimbă

Este evident: pilulele contraceptive au un impact mare asupra menstruației. De aceea, după renunțarea la acestea, menstruaţia ar putea fi neregulată și imprevizibilă. Chiar dacă ai avut menstruaţia regulată înainte, este posibil să nu mai fie după stoparea contraceptivelor. Şi mentruaţia diferă de-a lungul vieţii, uneori, în mod natural.

Vezi și: Este posibil să-ţi întârzii menstruaţia? Cât de riscant ar putea fi?

S-ar putea să te îngraşi sau să slăbeşti

Nu toată lumea slăbeşte când încetează să mai ia pilulele. Unele femei iau câteva kilograme în plus. Cercetările arată că o treime dintre femeile care încetează să ia contracepție orală pierd în greutate, o treime se îngrașă, iar o treime nu observă nicio schimbare. Dacă slăbeşti, cel mai probabil este vorba despre eliminare de apă, deoarece anticoncepţionalele provoacă unora retenție de apă.Recente

relatie jpg
test, relatie, cuplu jpg
shutterstock 2014844981 jpg
woman 228178 1280 jpg
Cadou neinspirat jpg
Depresia post nuntă jpg
despartire jpg
Metoda de somn scandinava  Sursa foto shutterstock 1720357990 jpg
 studiu, cupluri fericite, kilograme in plus jpg
narcisist jpg
cuplu jpg
Alimente care reaprind focul pasiunii in cuplu  Sursa foto shutterstock 532780828 jpg
Top cinci cauze frecvente ale unui divort  Sursa foto Pixabay png
Obiceiul secret al cuplurilor rezistente  Sursa foto Pixabay jpg
dragoste jpg
toff ro@clickpentrufemei ro jpg
divort jpg
sarut jpg
probleme aparute in cuplu jpg
pepene  jpg