Mituri despre sexualitatea masculină. N-ar trebui să le mai crezi!
Când învățăm despre sexualitate, este foarte probabil ca atât bărbații, cât și femeile să fi auzit diverse mituri. În cazul bărbaților, cauzele disfuncției erectile reprezintă una dintre miturile comune. Aruncă o privire asupra unora dintre miturile pe care nu ai de ce să le mai crezi!

Sexul biologic, genul și sexualitatea sunt subiecte înconjurate de tabuuri. Este un fapt obișnuit ca informațiile și miturile să fie confundate. Aceasta este o problemă centrală în creșterea și formarea identității oamenilor, astfel încât influența acestor credințe false poate fi foarte dăunătoare. Potrivit Steptohealth, sexul biologic este asociat cu corpul, organele de reproducere și cromozomii atribuiți la naștere. Pe de altă parte, genul binar (identitatea bărbatului și femeii) este o construcție socială care creează așteptări cu privire la modul în care ar trebui să se comporte fiecare. De aici, apar o serie de mituri despre sexualitate cu stereotipuri care, în cazul bărbaților, sunt legate de forță și curaj.
Disfuncția erectilă apare doar la bărbaţii în vârstă
Această problemă, adesea corelată cu vârste de peste 50 de ani, poate fi declanşată şi de factori psihologici. De fapt, acestea reprezintă principalul motiv pentru care bărbații tineri se confruntă cu disfuncția erectilă. Anxietatea și presiunea pe care o resimt în timpul relaţiilor intime, lipsa conexiunii emoționale și consumul de alcool sunt motive comune pentru apariţia simptomelor de disfuncție erectilă la persoanele sub 30 de ani.
Bărbații nu se confruntă cu probleme legate de libido
Dacă o femeie are dorință sexuală și un bărbat nu, un mit comun sugerează că aceasta este o problemă. Voința face parte din identitatea masculină, legată de virilitate și forță. Cu toate acestea, există numeroase motive pentru care un bărbat poate avea un libido redus. Unele sunt pur și simplu o lipsă de interes, în timp ce altele se datorează unor factori psihologici. Chiar și anumite medicamente pot influența libidoul. Cert este că nu există motive biologice care să determine o dorință mai mare la bărbați față de femei.
Vezi şi: Ce sunt demisexualii? Te poţi afla şi tu printre ei
Mărimea contează
Poate cel mai popular mit despre sexualitatea masculină este dimensiunea organului sexual masculin. Cerința unei anumite dimensiuni produce complexe care au efecte negative asupra stimei de sine și a performanței sexuale. Cu toate acestea, atât din punct de vedere biologic, cât și psihologic, plăcerea sexuală nu depinde de dimensiune. În realitate, o dimensiune mare poate provoca mai degrabă disconfort.
Te-ar mai putea interesa: Cele mai populare teorii despre climaxul la femei
Cele mai sensibile puncte ale organului sexual feminin sunt situate în treimea exterioară. În plus, crearea unei conexiuni emoţionale și înțelegerea cu cealaltă persoană joacă un rol mai mare în obţinerea senzației de plăcere.
FOTO: Shutterstock