Dacă aveţi cele două elemente, şi anume bugetul şi spaţiul necesar, tot ce vă mai rămâne este să decideţi cum s-ar potrivi cel mai bine stilul clasic în apartamentul sau casa dumneavostră. Prin ce se defineşte stilul clasic? Lemn, mobilier vechi, recondiţionat, parchet în stil vechi, geamuri mari. O locuinţă veche, recondiţionată.

Cel mai bine ar fi ca lemnul să fie masiv. Recomandăm lemnul de arţar, pin, fag, stejar, brad. Aspectul său, asta dacă este bine prelucrat, inspiră căldură, confort şi linişte, iar obiectele din acest material sunt cel mai des regăsite în stilul clasic ornamental. Alege nuanţa cea mai potrivită în funcţie de casa ta, iar apoi ghidează-te după tipul de lemn. Este călduros, plăcut la atingere, rezistent la trafic, motiv pentru care este indicat spre a fi folosit ca pardoseală.

Pentru a vedea ofertele de pe piaţa imobiliară din România în vederea achiziţionării unei case, accesează Flatfy.ro, motorul de căutare care cuprinde majoritatea anunţurilor cu apartamente şi case de vânzare şi închiriere din ţară.

Motorul de căutare Flatfy este un site obiectiv, inovativ şi confortabil, unde totul este organizat simplu şi clar, astfel economisind clienţilor timpul de căutare, acesta fiind orientat spre necesitatea consumatorului.  Încă un plus este faptul că motorul de căutare a imobiliarelor din România poate fi accesat atât pe computer, cât şi de pe tabletă şi de pe telefonul mobil. Acesta este disponibil în peste 37 de ţări, printre care şi Ungaria, pe Flatfy.hu.

De precizat este că stilul clasic, faţă de amenajările obişnuite este, pe cât de rafinat şi maiestuos, pe atât de costisitor, dar şi mai încârcat. Un alt punct semnificativ al său îl reprezină tablourile din pânză sau lemn, care vor întregi atmosfera şi vor face dovada unor gazde cu bun-gust şi optimism.

Un şemineu este un obiect mult dorit şi care arată bine pe fundalul stilului clasic, asta dacă spaţiul şi bugetul permit. Nu doar că efectul şemineului este extraordinar, oferind o atmosferă de basm, dar este şi un mijloc foarte bun pentru a încălzi încăperile pe timp de iarnă.

Dacă nu doriţi ca amenajarea clasică să inducă o notă foarte puternică de sobrietate, puteţi adăuga culori exotice, prin diferite obiecte textile, la tapiţeria scaunelor, fotoliilor, sau pernelor decorative.

Scurtă recapitulare a amenajării în stil clasic:

-piesele de mobilier sunt confortabile, tapiţate şi funcţionale

-predomină ordinea şi simetria, liniile drepte (în mobilă), dar şi cele curbate (în textile)

-accesoriile specifice sunt: lămpi cu abajur, oglinzi, plante, porţelanuri, covoare, perdele, draperii

-combinaţiile de culori deschise sunt de evitat, este de preferat o nuanţă deschisă pentru pereţi şi una mai închisă pentru mobilă

Multe perosane care preferă o încăpere şi, în general, o locuinţă mai spaţioasă, optează pentru un pat rabatabil. Este practic, eficient, confortabil şi funcţional.

Electrocasnicele, calculatorul, aparatura de ultimă generaţie ar trebui să fie prezentă în orice locuinţă. În România este bine-cunoscută problema spaţiilor de depozitare. Acestea sunt, de cele mai multe ori, deficitare astfel că tot mai multe fabrici de mobilă au scos pe piaţă cele mai eficiente produse pentru o depozitare adecvată, intervenind în soluţionarea acestei probleme. Unul dintre aceste produse se află în categoria păturilor rabatabile.

De ce sunt ele o alegere bună? În primul rând acestea se pot amplasa oriunde, dormitor, bucătărie, living, camera copilului. Se pot executa la comandă, în funcţie de spaţiul de care dispuneţi, pentru ca potrivirea să fie perfectă.

Modelele care există pe piaţă sunt: pat rabatabil simplu şi dublu vertical, pat rabatabil simplu şi dublu orizontal, pat rabatabil suprapus orizontal.

Aceste paturi au un sistem de chingi care ajută la prinderea lenjeriei de noapte. Dispunerea de un astfel de pat reprezintă un avantaj, deoarece economisiţi timp şi spaţiu, întrucât se strânge uşor, eliberând locul din cameră, printr-o singură mişcare.

Nu amplasaţi oglinzi în dormitor, mai ales dacă sunteţi amator de feng-shui. Patul trebuie să fie încăpător, pentru a garanta un adevărat confort, iar pereţii ar fi indicat să fie într-o nuanţă pastelată. Optaţi pentru o lumină uşoară, de relaxare, şi nu un bec cu o putere prea mare. O lumină de veghe, sau specială pentru citit ar fi recomandată.

Încercaţi să menţineţi un ambient cât mai ordonat şi liniştotor aici. Nu lăsaţi la voia întâmplării reviste, ziare, haine aruncate. Sunt la modă culorile ţări, dar asta nu înseamnă că trebuie să le alegeţi, mai ales dacă nici măcar nu vă plac. Alegeţi culori odihnitoare: galben-crem, culoarea untului, iar dacă vreţi o pată de culoare, alăturaţi un abajur, cuverturi sau mici accesorii specifice dormitorului.

Aerisiţi cât mai des, pentru a evita mirosul de aer închis şi condensul. În acelaşi timp, odată cu aerisirea, moluculele de praf îşi vor face simţită prezenţa, deci asiguraţi-vă că vă veţi achiziţiona obiecte din materiale neabsorbane de praf.

Paturile supraetajate sunt o soluţie pentru lipsa spaţiului. Cameră copiilor este în general şi spaţiu de joacă, loc de studiu şi nu în ultimul rând locul pentru odihnă. Multe activităţi cer, în consecinţă şi un spaţiu pe măsură.

Producătorii de mobilă sunt şi ei conştienţi de acest lucru şi acţionează pe măsură. De aceea modelele pe care le propunem, nu sunt doar practice şi variate, dar şi frumos decorate, vesele şi colorate, astfel încât copii dumneavoastră să se poată dezvolta într-un mediu plăcut lor.

Paturile etajate se găsesc pe piaţă astfel încât să încapă într-un apartament de bloc, dar nu şi în mansardele joase.  În cele mai multe cazuri, veţi găsi aceste articole fabricate din lemn, dar nu este exclus nici metalul. În magazinele din România există câteva sisteme de paturi supraetajate: unele au într-un singur corp şifonierul, biroul, patul altele, aflat sus. Dacă veţi în vedere o amplasare avantajoasă a lor, vă va rămâne loc şi de studiu, dar şi de recreaţie.

De astăzi, new.Flatfy.ro devine Korter.ro. Korter este un motor de căutare a imobiliarelor noi, o alegere confortabilă de găsire a complexelor rezidenţiale din România.