Găină la cuptor umplută cu năut, pe pat de salată, Răsfăţ de weekend

1 hartonenco grigore jpg jpeg

Pentru acest weekend vă bucurăm cu o reţetă împărtăşită de unul din cititorii revistei, câştigător al concursului de reţete. O găină la cuptor pe pat de salată poate fi o alegere inspirată pentru mesele în familie, într-o zi de odihnă. Spor la gătit!

Ingrediente: găină la cuptor cu mirodenii

1 găină medie

250 g năut hidratat

2 cepe

2-3 linguri ulei pentru uns găina

2-3 căţei de usturoi

1 lingură boia dulce

2-3 fire rozmarin, cimbru proaspete

ulei, pentru uns tava sare piper

1 salată verde

200 g roşii cherry

1-2 legături pătrunjel

Lasă năutul la hidratat peste noapte sau foloseşte năut la conservă. Pentru umplutură, toacă ceapa, usturoiul, firele de rozmarin şi de cimbru, apoi amestecă-le cu năutul. Înainte să umpli găina, unge-o cu amestecul de condimente şi cu ulei.

Eu am pus boia, ierburi aromatice, sare şi piper, dar puteţi folosi orice mix de condimente pentru carne de pui. Umpl găina cu amestecul de năut, apoi leagă-i bine picioarele pentru un aspect frumos şi pentru a se coace uniform. Coace găina într-o tavă unsă cu ulei, la 180 °C, aproximativ o oră şi jumătate, până ce capătă o crustă aurie. Serveşte-o pe pat de salată cu roşii cherry şi cu pătrunjel proaspăt tocat.

Bucătar: Hartonenco Grigore, Bucureşti