Ingrediente: găină la cuptor cu mirodenii

1 găină medie
250 g năut hidratat
2 cepe
2-3 linguri ulei pentru uns găina
2-3 căţei de usturoi
1 lingură boia dulce
2-3 fire rozmarin, cimbru proaspete
ulei, pentru uns tava sare piper
Pentru salată:
1 salată verde
200 g roşii cherry
1-2 legături pătrunjel
 
Lasă năutul la hidratat peste noapte sau foloseşte năut la conservă. Pentru umplutură, toacă ceapa, usturoiul, firele de rozmarin şi de cimbru, apoi amestecă-le cu năutul. Înainte să umpli găina, unge-o cu amestecul de condimente şi cu ulei.
Eu am pus boia, ierburi aromatice, sare şi piper, dar puteţi folosi orice mix de condimente pentru carne de pui. Umpl găina cu amestecul de năut, apoi leagă-i bine picioarele pentru un aspect frumos şi pentru a se coace uniform. Coace găina într-o tavă unsă cu ulei, la 180 °C, aproximativ o oră şi jumătate, până ce capătă o crustă aurie. Serveşte-o pe pat de salată cu roşii cherry şi cu pătrunjel proaspăt tocat.
 
Bucătar: Hartonenco Grigore, Bucureşti