Cafeaua, secretul unei grădini frumoase. Te ajută inclusiv să ai hortensii superbe!

Folosirea zațului de cafea poate să aducă numeroase beneficii grădinii tale. Contribuie la dezvoltarea sănătoasă a plantelor, alungă insectele nedorite și te ajută inclusiv să ai hortensii albastre superbe. Iată cum poți să o utilizezi! 

image

Cafeaua măcinată poate fi folosită ca îngrășământ natural, deoarece are în compoziție azot, magneziu și potasiu, substanțe nutritive importante pentru creșterea și dezvoltarea plantelor. „Zațul de cafea este un adaos excelent la compost, deoarece are un conținut ridicat de azot, care este o componentă cheie în creșterea plantelor‟, explică specialistul Chia-Ming, din Los Angeles, pentru „Reader’s Digest‟, care te sfătuiește să adaugi zaț de cafea în compostul pe care îl folosești în mod obișnuit. De asemenea, pentru un sol echilibrat, recomandă și folosirea cojilor de ouă. Citește aici cum te ajută acestea să ai plante frumoase și sănătoase! 

Sfat: Pentru creșterea și dezvoltarea plantelor, amestecă un pic de zaț de cafea cu apă caldă, pune lichidul într-un recipient, pulverizează soluția pe sol și amestecă bine pământul. Acest truc le este de folos atât plantelor de grădină, cât și celor din ghiveci. 

Te scapă de insectele nedorite 

Vrei să scapi de insectele nedorite din grădină? Folosește zaț de cafea, care respinge unele insecte, cum ar fi furnicile, limacșii și țânțarii: „Poate avea de-a face cu parfumul puternic al cafelei, care maschează parfumul plantei și o poate face mai puțin atractivă pentru insecte‟, punctează specialistul. Pentru a-l folosi, tot ce trebuie să faci este să presari zaț de cafea la baza plantelor sau în locurile în care se află însectele. 

Citește și: Nu mai arunca zațul de cafea! Protejează mobila, curăță vesela și îl poți folosi ca odorizant și compost pentru grădină 

Te ajută să obții hortensiile albastre pe care ți le dorești 

Dacă vrei ca hortensiile tale albastre să aibă acea culoare frumoasă, zațul de cafea te ajuta, deoarece are un pH neutru.  „Culoarea multor specii de hortensii este dictată de pH-ul solului‟ spune specialistul. Tot ce trebuie să faci este să aplici pe sol, la baza hortensiilor, zaț de cafea. De asemenea, ține cont că este necesar să achiziționezi specii care sunt cunoscute că produc flori de această culoare. 

Sfat: Este important să nu exagerezi cu cantitatea de cafea pe care o folosești, deoarece cafeaua poate să deterioreze plantele! 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg