Cum să adormi mai repede când te simți stresat? Încearcă „Metoda Militarului‟!

Stresul te poate împiedica să adormi rapid, însă aceste tehnici te vor ajuta să te relaxezi și să ai un somn odihnitor. Iată ce trebuie să faci ca să te odihnești în momentele când te simți stresat! 

image

Grijile, munca în exces și stresul emoțional ne pot afecta calitatea somnului - adică fie nu putem să adormim rapid, fie ne trezim noaptea sau ne este greu să dormim cele opt ore de somn recomandate

Stresul eliberează un hormon numit cortizol, care afecteză ciclul de somn, iar a doua zi ne simțim lipsiți de energie. Așadar, cum putem întrerupe acest ciclu? Iată câteva tehnici ce te vor ajuta să adormi mai repede! 

Citește și: Aceasta este cea mai bună poziție pentru dormit dacă ai probleme cu sforăitul! 

O pătură grea te va ajuta să dormi mai bine 

O pătură grea te-ar putea ajuta să adormi mai repede și să te odihnești corespunzător, deoarece te relaxează. Care este explicația? Psihologul Hope Bastine spune: 

„Există dovezi că învelitul cu o pătură grea poate reduce nivelul de stres și anxietatea. Această pătură oferă aceeași senzație pe care o experimentăm când suntem îmbrățișați și mângâiați. Combate stresul și te ajută să te relaxezi‟.  

Ascultatul poveștilor te va relaxa 

Poveștile ascultate înainte de somn te ajută să îți muți gândurile negative acumulate în perioada zilei și să te relaxezi. La fel se întâmplă și în cazul în care vei asculta sunete care care imită diverse sunete din natură, așa cum sunt păsările care ciripesc, ploaia sau valurile mării. 

Vezi și: Povestea omului care nu a dormit timp de 40 de ani. Din ce cauză? 

Încearcă „Metoda Militară‟! 

La fel de eficiente sunt și tehnicile care te ajută să te concentrezi asupra prezentului. De pildă, metoda militarului este o strategie care presupune să te concentrezi asupra anumitor părți ale corpului. Cum se face? 

Începe cu cea mai stresată parte a corpului, cum ar fi umerii. Timp de 15 secunde, concentrează-te doar pe umeri și încearcă să îi relaxezi. Concentrează-te apoi și pe celelalte părți ale corpului și repetă. 

Această metodă se încheie cu câteva vizualizări - îmaginează-ți că ești într-un loc liniștit, în natură, departe de agitație și vei vedea că o să dea roade! 

Sursă foto: Shutterstock  Recente

Madonna, Mariah Carey sursa  Shutterstock jpg
Justin Bieber jpg
Kate Hudson, actrița Goldie Hawn sursa  shutterstock jpg
Reguli bizare impuse de Regina Victoria la propria inmormantare Sursa foto shutterstock 169010507 jpg
Riley Keough, Elvis Presley, sursa  Shutterstock jpg
Meghan Markle in lacrimi jpeg
Kim Kardashian jpg
Prințesa Eugenie jpg
Sam Smith jpg
Shakira  Cosmopolitan jpg
Penelope jpeg
Delphine Arnault sursa  Instagram jpg
Infidelitate jpg
Vivienne Westwood sursa  shutterstock jpg
Robert Pattinson jpg
Miley Cyrus si Liam jpg
Brooke Shields violata la 20 de ani Sursa foto shutterstock 2227704551 jpg
horoscopul anului 2023 shutterstock 2205832943 jpg
Placido Domingo foto  shutterstock 95153170 jpg
Bonnie Bartlett sursa  shutterstock 110390534 jpg