Aceasta este cea mai bună poziție pentru dormit dacă ai probleme cu sforăitul!

Somnul este vital pentru sănătatea ta, iar sforăitul este un semn că nu te odihnești așa cum trebuie. Dacă se întâmplă des, specialiștii te sfătuiesc să schimbi poziția în care dormi.

image

Sforăitul apare frecvent în rândul adulților, însă se poate ivi și la adolescenți și copii. Acesta apare când aerul nu poate trece prin căile respiratorii, țesutul din jurul acestora vibrează și se creează un zgomot. Oboseala excesivă, amigdalele mărite, infecțiile, alergiile, obezitatea și expunerea la fumul de țigară sunt doar câțiva factori care pot duce la această neplăcere. Înainte să te tratezi cu spray-uri sau cu medicamente, ia în calcul și câteva soluții simple, una dintre fiind este schimbarea poziției de dormit.

Citește și: Un nou trend pe TikTok. Banda adezivă pentru un somn mai bun. Cât de sigur e? 

Cea mai bună poziție de somn anti-sforăit 

O persoană care sforăie poate fi stresantă pentru partenerul de viață, după cum spune expertul Daniel Slaughter: „Sforăitul poate crea probleme reale într-o căsnicie‟. Așa că dacă tu sau partenerul tău de viață vă confruntați cu această problemă, ideal este, pentru început, să schimbați poziția în care dormiți. Care este cea indicată? 

Cea mai bună poziție de dormit anti-sforăit este dormitul pe o parte, informează „WebMd”. De asemenea, este bine să dormi pe o pernă de lungime completă care îți va susține întregul corp.

image

La polul opus se află dormitul pe spate, care înrăutățește problema, așa că evită pe cât posibil să dormi în această poziție! Și dormitul pe burtă te poate ajuta să scapi de sforăit, însă, în timp, te poți confrunta cu dureri de spate. 

Vezi și: Te confrunți cu sforăitul? Iată cum poți scăpa de această problemă 

Ce mai poți să faci ca să scapi de sforăitul noaptea? 

Reține că sforăitul poate fi prevenit și tratat, așa că pentru a scăpa de această problemă, este bine să iei în calcul că ajută și:

  1. Pierderea în greutate;
  2. Evitarea consumului de alcool înainte de culcare;
  3. Odihna completă și neîntreruptă; 
  4. Schimbatul pernelor (alergenii din pilotă și din pernă pot contribui la sforăit); 
  5. Consumul de 11 pahare cu apă pe zi, în cazul femeilor și a 16 pahare pe zi, în cazul bărbaților;
  6. Consultul unui specialist. 

Sursă foto: Shutterstock