Alimente care nu te lasă să te odihnești. Nici țelină nu este bine să mănânci la cină!

Zgomotul, temperaturile prea ridicate sau scăzute, precum și lumina puternică sunt factori care perturbă somnul. Inclusiv unele alimente îngreunează adormirea și nu te lasă să te odihnești așa cum trebuie. 

image

Ceea ce mănânci înainte de culcare influențează calitatea somnului - în timp ce un pahar cu lapte călduț sau o ceașcă cu ceai de lavandă te ajută să te odihnești, anumite alimente, bogate în zahăr, cofeină și grăsimi, îți vor îngreuna adormirea. Astfel, studiile precizează că, dacă nu te odihnești corespunzător, vei fi tentat să consumi preparate nesănătoase în timpul zilei, ceea ce duce la un cerc vicios. 

Citește și: Dormi și slăbești! Cum te ajută somnul să scapi de kilogramele în plus? Îți explică un antrenor de fitness

Prin urmare, un aliment pe care trebuie să îl eviți seara, înainte de culcare, este ciocolata neagră și preparatele care o conțin. De regulă, ciocolata neagră are zahăr, iar studiile spun că această substanță provoacă insomnii. De asemenea, cofeina din ciocolată stimulează sistemul nervos și te menține treaz ore în șir.

Evită și preparatele „grele”, așa cum sunt pastele, pizza sau hamburgerii! Acestea pot conține brânză, bogată în grăsimi, suc de roșii, care este acid și proteine, care se digeră mai greu pe parcursul nopții. Odată consumate, aceste preparate pot provoca arsuri, care te împiedică să adormi! 

Uită și de înghețată, de cerealele cu lapte și de alte produse care conțin zahăr! Această substanță crește glicemia pe parcursul nopții, ceea ce înseamnă că organismul lucrează, iar tu nu reușești să te odihnești. De asemnea, o glicemie crescută înseamnă și grăsimi depuse mai ușor.  

Oricât de sănătoasă ar fi țelina, cel mai bine este să o consumi dimineața, sub formă de smoothie sau la prânz în ciorbe și alte preparate. Țelina acționează ca un diuretic, așa că dacă o vei mânca seara, te vei duce mai des la baie și nu o să reușești să te odihnești așa cum este necesar. 

Vezi și: Știai că sarea te împiedică să adormi? 

Te gândești să îți comanzi un preparat picant? Mai bine, optezi pentru el la prânz! Asta pentru că piperul cayenne și alte condimente iuți cresc temperatura corpului și nu te lasă să adormi. 

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg