Băutura care hidratează mai bine organismul decât apa. De ce este atât de prețioasă?

În cadrul unui studiu s-a aflat că există o băutură care ne poate hidrata organismul mai bine decât o face apa. Tu obișnuiești să o consumi? 

image

Hidratarea este esențială pentru organism din mai multe motive - îmbunătățește calitatea somnului, ajută organele să funcționeze corect, protejează articulațiile, previne indigestia și menține sistemul imunitar puternic, scrie „Harvard.edu‟. În timp ce experții recomandă consumul de aproximativ 11 pahare de apă pe zi pentru femei și 16 pahare de apă pe zi pentru bărbați, o cercetare din 2016, publicată în „American Journal of Clinical Nutrition‟ dezvăluie că există o altă băutură care poate hidrata organismul mai bine decât o face apa. 

Citește și: Ce se întâmplă dacă bei apă din același pahar, mai multe zile la rând, fără să îl speli 

În cadrul cercetării, oamenii de știință au vrut să descopere care sunt efectele a 13 băuturi diferite asupra bărbaților. Printre băuturile oferite participanților la studiu s-au aflat: băuturi sportive, suc, bere, cafea fierbinte, ceai rece, lapte și multe altele. Fiecare participant a consumat doar trei băuturi, iar ce s-a aflat te poate surprinde… 

Care a fost băutura „câștigătoare‟

În urma analizelor, cercetătorii au constatat că laptele a fost băutura care a hidratat cel mai bine dintre toate cele oferite participanților la studiu. Atât laptele degresat, cât și laptele integral, scrie „Health Digest‟. Ce îl face atât de prețios este componența sa bogată în proteine, calciu, carbohidrați, apă și electroliți, care ajută la hidratarea organismului după efort. 

Și un studiu din 2011, realizat de către cercetătorii de la Universitatea McMaster, a arătat că laptele este o sursă superioară de hidratare pentru copiii care au făcut efort, în comparație cu apa și cu băuturile sportive. 

Citește și: Modalități surprinzătoare de a te menține hidratată pe timpul verii 

Laptele nu înlocuiește în totalitate apa! 

Dacă rezultatele specialiștilor te-au convins să integrezi laptele în alimentația ta, nu uita că această băutură poate să aibă și efecte negative asupra organismului. Consumat în exces, laptele poate să provoace: balonare, greață și diaree, în special în rândul persoanelor care au intoleranță la lactoză. Potrivit publicației „Insider‟, unele tipuri de lapte pot să dezvolte acnee dacă animalele au fost tratate cu hormoni de creștere sintetici. 

Ca să eviți problemele digestive, ideal este să îți hidratezi organismul zilnic cu doza de apă recomandată, iar după antrenamentele intense să iei în considerare și un pahar cu lapte. „Laptele poate fi o completare excelentă pentru aportul zilnic de H2O, dar nu trebuie să înlocuiască apa în totalitate‟, este concluzia experților, conform publicației menționate anterior. 

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

Prințesa Roz  foto   Shutterstock jpg
mașină  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg